13 Νοεμβρίου 2008

Προσοχή!!! Διαφημιστική απάτη

Αναδημοσίευση από http://taxalia.blogspot.com
Θα έχετε παρατηρήσει προφανώς, την παρακάτω εντυπωσιακή διαφήμιση του iPhone, την οποία έχουν περάσει χιλιάδες ιστότοποι και μεταξύ αυτών, πολλοί, πάρα πολλοί bloggers. Δεν νομίζουμε, ότι υπάρχει κάποιος από εσάς που δεν την έχει δει. Μάλιστα βάζω στοίχημα, ότι το 90% από εσάς, θυμάται μόνο αυτή τη διαφήμιση!
Τι είναι όμως αυτό το πράγμα;
Βλέποντας το iPhone και με την προχειρότητα, που συνήθως βλέπουμε τις -πολλές- διαφημίσεις (που είναι η κερκόπορτα του διαδικτύου και θα αλλιώσουν πλήρως την έννοια blogging) νομίζετε ότι το διαφημιζόμενο προϊόν είναι
το ίδιο το iphone. Αμ, δε! Επειδή σκεφτήκαμε ότι δεν είναι δυνατόν η Apple να διαφημίζεται με αυτό τον ενοχλητικό τρόπο, το ψάξαμε λίγο παραπάνω. Και φυσικά θα το ψάξει και η ίδια η Apple αλλά και ο εισαγγελέας και είμαστε σίγουροι, ότι σε λίγες μέρες κάποιοι θα απολαμβάνουν το φρέσκο αέρα του Κορυδαλλού.


Η διαφήμιση κάνει το εξής:
Η εταιρεία Celldorado (τηλ.211-1026810 ΚΑΙ ναι διαβάσαμε καλά όλους τους όρους και γενικούς και ειδικούς!), με δέλεαρ την κλήρωση ενός iPhone, αν ανοίξετε τη διαφήμιση, σας καλεί να βρείτε κάποιες διαφορές (της πλάκας). Φυσικά τις βρίσκετε σε δευτερόλεπτα. Βγαίνει η ένδειξη "Κερδίσατε" και σας ζητά να συμπληρώσετε τον αριθμό του κινητού σας. Εφόσον βάλετε εκεί έναν αριθμό (..οποιονδήποτε), η εταιρεία στέλνει δύο μηνύματα και ο λογαριασμός του κινητού, που βάλατε χρεώνεται με 4 ευρώ!!! XΩΡΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ!
Έτσι, εμείς "παίξαμε", κερδίσαμε και βάλαμε τον αριθμό του κινητού του ....πρωθυπουργού κ.Κώστα Καραμανλή (6944-012...).
κ.Καραμανλή συγνώμη, αλλά σας χρεώσαμε 4 ευρώ! Είναι ένας καλός τρόπος όμως για να ασχοληθεί η Ε.Ε.Τ.Τ. επιτέλους, με όλες αυτές τις απάτες. Αλλά με τι να πρωτοασχοληθούν οι άνθρωποι;
Το πιό σημαντικό είναι ότι "bloggers" έχουν περάσει αυτή τη διαφήμιση τελείως αβασάνιστα, συνεργώντας σε μια απάτη, με το όνειρο να βγάλουν 10 ευρώ το μήνα, αλλά το ακόμη χειρότερο είναι κάθε μέρα δημιουργούνται εκατοντάδες blogs, χωρίς περιεχόμενο, με αντιγραφή θεμάτων από κανονικά blog, μόνο και μόνο για να τσιμπήσουν κλικς, με την ελπίδα ότι "θα τα κονομήσουν" από το google adsense και τα άλλα ..παπαροπρογράμματα.
Οι νοήμονες χρήστες του διαδικτύου, εσείς δηλαδή, θα αποφασίσετε αν οδηγήσετε το διαδίκτυο σε αυτή την εξευτελιστική κατεύθυνση.
Οι bloggers γελοιοποιούνται για λίγα ευρώ, συμμετέχοντας σε μια άσκοπη ρύπανση του κυβερνοχώρου.