13 Νοεμβρίου 2008

Έργα στο Δήμο Γαργαλιάνων

Eργα ύψους 2 εκ. ευρώ είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν άμεσα, ενώ αρκετά βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο στο Δήμο Γαργαλιάνων.
Οπως τόνισε ο δήμαρχος Σταύρος Καλοφωλιάς, τα έργα αυτά δεν είναι τα μόνα, καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δημοπρατηθεί και η κατασκευή του δρόμου Γαργαλιάνοι – Βάλτα, έργο για το οποίο υπογράφηκε χθες από το δήμο η σχετική προγραμματική σύμβαση με τη Νομαρχία. Αμεσα αναμένεται να υπογραφεί και από την πλευρά της Νομαρχίας η οποία και στην συνέχεια θα το δημοπρατήσει. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ περίπου.
Oσον αφορά τα υπόλοιπα έργα του δήμου, σε εξέλιξη βρίσκεται η ανόρυξη τριών γεωτρήσεων σε Γαργαλιάνους, Βάλτα και Μουζάκι, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από δανεισμό του δήμου. Επίσης η σύνδεση των δικτύων ύδρευσης στα Δ.Δ. Βάλτας, Πύργου, Λεύκης, Τραγάνας και Φλόκα, που έχουν αποκτήσει νέα δίκτυα, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, από το πρόγραμμα «Θησέας» και ιδίους πόρους του δήμου.
Την ίδια πηγή χρηματοδότησης έχει και η μελέτη για την διευθέτηση του ρέματος της Μαραθούπολης, η οποία ολοκληρώθηκε και το κόστος της ανέρχεται σε 350.000 ευρώ.
Μάλιστα το έργο αυτό, όπως σημείωσε ο κ. Καλοφωλιάς, θα λύσει μια τεράστια πληγή που ταλαιπωρεί τον Μάραθο.
Από εκεί και πέρα, όπως συμπλήρωσε ο δήμαρχος, στην κατασκευή δημοτικής οδοποιίας έγινε συμπληρωματική σύμβαση 150.000 ευρώ από ιδίους πόρους του δήμου, ενώ σύντομα ολοκληρώνεται το γήπεδο Γαργαλιάνων, έργο ύψους 300.000 ευρώ, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Επίσης δημοπρατήθηκε το έργο για την εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων το οποίο περιλαμβάνει την προμήθεια και τοποθέτηση των σχετικών πινακίδων σήμανσης, προϋ-
πολογισμού 150.000 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από ιδίους πόρους του δήμου.
Oσον αφορά τον μηχανοκίνητο εξοπλισμό του δήμου, σύντομα θα αποκτηθούν -καθώς ξεκινά η σχετική διαδικασία άμεσα-, ένα όχημα κλούβα για την ύδρευση, ένα όχημα 4χ4 για την Τεχνική Υπηρεσία, ένα σάρωθρο, ένα 4χ4 για την ύδρευση, ένας εκσκαφέας με σφύρα και ένα ανατρεπόμενο φορτηγό. Ολα αυτά αναμένεται να στοιχίσουν 300.000 ευρώ, ποσό που θα δοθεί από το πρόγραμμα «Θησέας».
Αμεσα, εντός του χρόνου, δημοπρατείται έργο ύψους 400.000 ευρώ για την επισκευή, συντήρηση και ανακατασκευή χώρων των σχολείων του δήμου. Μάλιστα ο δήμαρχος σημείωσε ότι τα 313.000 ευρώ που απαιτούνται, προέρχονται από χρηματοδότηση του ΟΣΚ, η οποία επετεύχθη μετά από παρέμβαση της υφυπουργού Απασχόλησης Σοφία Καλαντζάκου, την οποία και ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την βοήθειά της προς το δήμο.
Ακολουθεί η δημοπράτηση του έργου δικτύου ύδρευσης Λαγκούβαρδου με το οποίο θα αντιμετωπιστούν οι ανάγκες της περιοχής. Το έργο έχει προϋπολογισμό περίπου 500.000 ευρώ, από τα οποία τα 300.000 προέρχονται από το πρόγραμμα «Θησέας» και τα υπόλοιπα από ιδίους πόρους.
Τέλος ο κ. Καλοφωλιάς σημείωσε ότι ήδη αυτή την περίοδο έχει ξεκινήσει και ετοιμάζεται το νέο τεχνικό πρόγραμμα, κάτι που σημαίνει ότι και για τη νέα χρονιά προγραμματίζονται και θα πραγματοποιηθούν ανάλογα έργα.

Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία

(αναδημοσίευση από http://www.pyrgostrifylias.blogspot.com)