19 Δεκεμβρίου 2008

Έργα για την αντιμετώπιση των καταστροφών στη Μεσσηνία

Τα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα έργα που πρέπει να εκτελεστούν για την αποκατάσταση των ζημιών στους Δήμους της Μεσσηνίας από την πρόσφατη κακοκαιρία συζητήθηκαν σήμερα στην ειδική συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Υποδομών, ενώ στη συνέχεια θα κατατεθούν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Η κεντρική εισήγηση θα γίνει από τον αντινομάρχη Υποδομών Στάθη Αναστασόπουλο. Ήδη 100.000 ευρώ εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ για την αποκατάσταση των ζημιών θα συγκροτηθούν 3 εργολαβίες.
Σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Αναστασόπουλου, το λιμάνι της Κορώνης έχει υποστεί ολική καταστροφή και βούλιαξαν βάρκες, στο Πεταλίδι καταστράφηκε το κρηπίδωμα και η προκυμαία, στον Άγιο Ανδρέα κινδύνευσαν ξενοδοχεία και οικίες, στο Δήμο Μεθώνης σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές, όπως και σε όλη την παράκτια περιοχή της Μαντίνειας Δ. Αβίας, στο αλιευτικό καταφύγιο στις Κιτριές, στο αλιευτικό καταφύγιο Μαραθούπολης έως και τα παράλια του Καλού Νερού.
Ειδικότερα στο Δήμο Γαργαλιάνων, θα γίνει άρση των τεχνητών ογκολίθων στο στόμιο & μερική ενίσχυση υπήνεμου μόλου αλιευτικού καταφυγίου Μαραθούπολης με φυσικούς ογκόλιθους και ενίσχυση με σκυρόδεμα υφιστάμενου μόλου.

Πηγή: εφημερίδα Θάρρος