2 Δεκεμβρίου 2008

Πέστα χρυσόστομε...

Αναδημοσίευση από: vreoust.blogspot.com/

ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΟΥΣΤ ..

Επανέρχομαι με δημοσίευση μετά από κάποιες μέρες απουσίας. Απουσία για την οποία δεν ευθύνομαι εγώ.. Ευθύνεται ο Ο.Τ.Ε και οι υπάλληλοι του.

Το πρώτο επίσημου 'Ουστ" λοιπόν, πηγαίνει στον Ο.Τ.Ε Κυπαρισσίας. Στο Τεχνικό Τμήμα ειδικά και στο εμπορικό αργότερα. Θα σας εξηγήσω το γιατί..
Είχα μια 24άρα ADSL over PSTN γραμμή για το Internet. ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕ ΠΟΤΕ ΚΑΛΑ.. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ. ΠΟΤΕ. Έκανα βλέπετε το ατόπημα να έχω σπίτι 1.5 χιλιόμετρο μακρυά από το κέντρο του Ο.Τ.Ε. Να δεχτώ σε αυτή την απόσταση, να μην δίνει το 100% της ταχύτητας. Να κόβει κάτι.. Να το δεχτώ.. Να κόβει όμως 50% της ταχύτητας και επίσης να μην συνδέεται καθόλου, δεν το δέχομαι.. Αδιανόητο.. Και καλά να είσαι κάποιος οικιακός χρήστης. Εντάξει, ίσως και να μπορείς να κάνεις υπομονή μέχρι να γίνει κάτι, ή και να μην σε ενδιαφέρει κιόλας.. Όταν όμως είσαι επαγγελματίας όπως εγώ και στηρίζεται μια ολόκληρη Α.Ε πληροφορικής επάνω σε αυτή την γραμμή, δεν έχεις την πολυτέλεια του χρόνου.. Και σε τελική ανάλυση, για ποιόν λόγο να την έχεις ;;
Αφου έκανα τα πάντα και ήρθαν τεχνικοί του Ο.Τ.Ε κλπ , κλπ, αποφάσισα να κάνω μείωση της ταχύτητας στα 8Mbit που ξέρω ότι δουλεύει σωστά και επίσης να αλλάξω την PSTN σε ISDN. Εδώ είναι που αρχίζει το πανηγύρι.
Ενώ οι λεβέντες του Ο.Τ.Ε ξέρουν ότι υπάρχει μια ιδιαιτερότητα στην περίπτωση μου (και θα έπρεπε να υπάρχουν ειδικά τμήματα και διαδικασίες για τις επιχειρήσεις) , προχωρούν στις αλλαγές που έχω ζητήσει. Για την αλλαγή της ταχύτητας, κόπηκε λιγάκι το Internet και μετά από λίγα λεπτά, είχε γίνει η αλλαγή. Για την αλλαγή σε ISDN όμως, δεν θα είχα Internet για κάποιες μέρες.. Αυτό, δεν μου το είχε πει κανείς. Γιατί αν μου το είχε πεί, δεν θα έκανα αλλαγή, σε ISDN. Θα έκανα καινούργια γραμμή, ή δεν θα έκανα τίποτα τελικά.. Τέλος πάντων, έγινε αυτό.. Αποφασίζω να πάω μια βόλτα απο το Κατάστημα του Ο.Τ.Ε στην Κυπαρισσία και να ανέβω πάνω στο γραφείο των τεχνικών (που τους ξέρω όλους) και να ρωτήσω τι θα γίνει, μιας και το θέμα είναι τουλάχιστον πολύ σοβαρό. Δεν μπορώ να δουλέψω. Μόλις φτάνω στο γραφείο βρίσκω όλους τους λεβέντες τεχνικούς εκεί, μαζί και τον υπεύθυνο τεχνικό για τα ADSL τις νέες συνδέσεις κλπ.. Τον Γίωργο τον ψηλό με το κεφάλι ταψί γαλβανισμένο απο την καράφλα ;; Αυτόν .. Αμέσως μόλις με βλέπει και χωρίς να προλάβω να μιλήσω, μου λέει : "Δεν σε ακούω εσένα. Αντε γαμ... μαλάκ .. τσακίσου από εδω μέσα .. " Κουβέντα υπαλλήλου του Ο.Τ.Ε , σε 35 χρονο επιχειρηματία , επιστήμονα πληροφορικής. Νομίζω μπορεί να φανταστεί ο καθένας το τι συνέβει μετά..
Το τι έχω σπουδάσει , πόσο χρονών είμαι και τι δουλειά κάνω, δεν απασχολεί και δεν ενδιαφέρει κανέναν. Είμαι ένας ακόμα πελάτης του Ο.Τ.Ε (που πληρώνει πολλά περισσότερα απο ότι ένας οικιακός πελάτης) και απαιτώ σεβασμό. Γιατί αν δεν ήμουν εγώ, εσείς και οποιοσδήποτε άλλος που πληρώνει λογαριασμούς, ο εν λόγω κύριος Γιώργος , όχι τo BMW που οδηγεί δεν θα οδηγούσε, αλλά ούτε πατίνι. Δεν είχε ανακαινήσει το σπίτι του στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας , αλλά θα έμενα σε καλύβα στην παραλία μάλλον. Ποιός τους είπε ότι το να είσαι "Δημόσιος Υπάλληλος" σε κάνει και κάποιον ;;
Γι' αυτούς τους λόγους, έκανα καταγγελίες παντού. Στα κεντρικά του Ο.Τ.Ε στην Αθήνα και στην Πάτρα , στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρμίων , στον Προϊστάμενο του καταστήματος Κυπαρισσίας. Ο προϊστάμενος κος Νίκος (δεν λέω επώνυμα προς το παρόν), μου είπε : "Δεν πας να κάνεις όσες καταγγελίες θες και όπου θες ;; Τίποτα δεν θα καταφέρεις "
Εντάξει κε Νίκο.. Εγώ, δεν θα καταφέρω τίποτα. Δεν θέλω να καταφέρω κάτι, ούτε να πετύχω κάτι. Αυτό που θέλω, είναι να σας εκθέσω στον κόσμο. Να εκθέσω τις πράξεις και την συμπεριφορά σας. Δεν με νοιάζει τόσο να εκθέσω πρόσωπα, γιατί και κάποιος άλλος να ήταν στην θέση σας, το ίδιο θα γινόταν. Έτσι είναι τα πράγματα σε αυτή την χώρα. Φροντίζετε όλοι εσείς, να μας δίνετε αφορμές να λέμε συνέχεια : " Στην Ελλάδα ήμαστε, τι περίμενες να γίνει" ;; Δεν το δέχομαι κύριοι αυτό.. Γι΄αυτό έκανα αυτό το Blog , γι' αυτό άρχισα να γράφω σε εφημερίδες .. Αυτά τα "μικρά" , καθημερινά θέματα είναι που ταλαιπωρούν την Ελληνική κοινωνία. Αυτά είναι τα σοβαρά.
Αν κάτι πρέπει να κάνουμε όλοι, είναι να γίνουμε ενεργοί πολίτες.. Είμαι σίγουρος ότι και σε άλλους έχουν συμβεί τέτοια περιστατικά.. Τα έχετε πει πουθενά, έχετε κάνει κάτι ;; Η δικιά μας ανέχεια και ωχαδερφισμός είναι που τους έχει δώσει τον αέρα να συμπεριφέρονται έτσι.. Αν κάποιος μπορεί να κάνει κάτι για εμάς, είμασε εμείς οι ίδιοι.. Αν περιμένουμε από αλλού, θα πάμε ακόμα παρακάτω.. Έτσι και αλλιώς αυτή την περίοδο, οι πολιτικοί μας, προσπαθούν να μετρήσουν ποιός έφαγε τα περισσότερα στην υπόθεση του Βατοπεδίου.. Μήπως ο ένας έριξε τον άλλον ... Με τον Ο.Τ.Ε και τα καθημερινά προβλήματα του κοσμάκι θα ασχοληθούν ;;
Αν δεν γίνουμε ενεργοί πολίτες, ο κος Γιώργος του Ο.Τ.Ε και ο κάθε κος Γιώργος, δεν θα καταλάβουν ποτέ, ότι αυτά που ήξεραν κάποτε, ήρθε η ώρα να τα ξεχάσουν. Δεν θα μάθουν ποτέ, τι σημαίνει σεβασμός..

2ο Επίσημο Ούστ ..

Και ακόμα δεν είπαμε το 1ο επίσημο "Βρε ούστ από 'δω" στον Ο.Τ.Ε, ήρθε η ώρα για την Otenet να το ακούσει..

Κύριοι της Otenet, εγώ σας τα έχω "χώσει" πολύ γερά, αλλά όχι εδώ.. Σας τα έχω "χώσει" με επιστολή που σας έχω στείλει στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Επιχειρησιακών Πελατών.. Θυμάμαι, σας τα είχα πει καλά εκεί τότε.. Δεν πάει πολύς καιρός.. Το θέμα του e-mail που σας έστειλα, έλεγε "Τα χάλια σας.. " Θυμάστε ;; Αυτός είμαι .. Και που να δείτε, τι σας ετοιμάζω τώρα..
Πληρώνουμε, ένα σωρό λεφτά για το Internet. Τα περισσότερα σε όλη την Ευρώπη.. Οι υπηρεσίες για τις οποίες χρυσοπληρώνουμε, στην Ευρώπη και την Αμερική, είναι ξεπερασμένες... Ακόμα και η Ρουμανία (που δεν έχω κάτι με την χώρα φυσικά), χρησιμοποιεί καλωδιακά μόντεμ με απίστευτες ταχύτητες και απίστευτες τιμές.. Αλλά να μου πεις, έτσι όπως το πάτε, Ρουμανία θα γίνουμε και εμείς σε λίγο.. Όχι από άποψη τεχνολογίας.. Όχι.. Από οικονομικής άποψης μιλάω..
Επειδή λοιπόν στην επαρχία, ακόμα ουσιαστικά παίζετε μόνοι σας στην αγορά (χαρείτε τώρα που μπορείτε ακόμα) , μας κάνετε αφαίμαξη .. Δεν σας φτάνει αυτό, μας το δείχνετε κιόλας... Δεν το κάνετε λιγάκι διακριτικά τουλάχιστον..
Γιατί λέω όλα αυτά θα μου πείτε..
Γιατί εδώ στην έρμη Κυπαρισσία, ποτέ μα ποτέ μα ποτέ, δεν έχει δουλέψει το Internet σωστά.. Ποτέ .. Τέλος.. Και κάτι μου λέει, ότι σε καμία επαρχία δεν δουλεύει σωστά.. Μια έρχεται, μια κόβεται και ούτω καθ' εξής .. Πλήρωνε και μην μιλάς εσύ καταναλωτή και πελάτη.. Όλα καλά είναι.. Γιατί και να μην ήταν καλά, τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις ;; Σωστή η Otenet , αλλά τα καλύτερα έρχονται..
Όλο αυτό το χάλι με το Internet και την ποιότητα και την σταθερότητα και , και και , της Otenet, δεν έχει θυμώσει μόνο εμένα που ζω από το Internet.. Έχει θυμώσει πολύ κόσμο.. Πολύ όμως.. Αυτό, θα το καταλάβετε σύντομα ...
Σήμερα, πάλι μας αφήσατε χωρίς Internet.. Και όχι μόνο αυτό, κάνατε και το γνωστό σας κολπάκι με το τηλέφωνο Εξυπηρέτησης Πελατών (που ο Θεός να την κάνει) που έχετε.. Αντί λοιπόν να μπορούμε να μιλήσουμε με κάποιον αντιπρόσωπο, ακούγαμε ένα πολύ ευγενικό (μας κακομαθαίνετε βρε..) ηχογραφημένο μήνυμα, που μας ενημέρωνε ότι υπάρχει ένα πολύ σοβαρό τεχνικό πρόβλημα και ότι ... μπλα, μπλα , μπλα ... Άντε, αλήθεια ;; Είχατε εσείς πρόβλημα τεχνικό ;; Η Otenet ; Από πότε ;;
Μια ενημέρωση για το πότε θα επιδιορθωθεί το πρόβλημα έτσι ώστε να ξέρουμε και εμείς τι μας συμβαίνει ;; Μπα ε ;; Να το αφήσω λες καλύτερα ... Εντάξει.. Μην σου πάω κόντρα και μου κόψεις το Internet τελείως .. Γιατί αυτό άκουσα σήμερα.. "Πολλά γίνονται με τα ηλεκτρονικά.. Μην τους πας κόντρα, γιατί δεν ξέρεις τι θα σου κάνουν αυτοί.. "
Κύριοι της Otenet.. Και μόνο που το όνομα σας ξεκινάει από Ote.. , φτάνει για να μην μπορεί κανείς να σας πάρει στα σοβαρά.. Αφήστε που δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Βλέπετε, δεν γνωρίζουμε όλοι ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ κύριοι ... Δεν γνωρίζουμε όλοι... Όσο και αν πάτε να μας κάνετε να μάθουμε με το ζόρι.. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε ...
Εγώ θα πω αυτό, σε απλά Ελληνικά...
Βρε ούστ από εδώ.. Δεν κάνετε ούτε για τσομπαναρέοι στα βουνά.. Θέλετε να είστε και Internet Providers.. Πόσο ηλίθιος νομίζετε ότι είναι ο κόσμος στον οποίο απευθύνεστε ;; Το τι είναι ο κόσμος πελάτης σας, θα το μάθετε σύντομα και θα την ακούσετε καλά .. Πολύ καλά ...

Βρε ούστ και πάλι ούστ ...

Σχόλιο: Δημόσιες - Ιδιωτικές εταιρείες όλες την ίδια νοοτροπία έχουν... μόνο τα χρήματα μας θέλουν και από εξυπηρέτηση μηδέν.