9 Δεκεμβρίου 2008

ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ!!!

αναδημοσίευση από: nomoretrends.blogspot.com

Τα όσα παρακολουθούμε να συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα δεν είναι κάτι που δεν το περιμέναμε. Ένα κράτος σε σήψη, με τα φαινόμενα κοινωνικής παρακμής να έχουν δώσει σημάδια εδώ και χρόνια. Η οργή από τον θάνατο ενός παιδιού ήταν απλά η αφορμή για έναν αναβρασμό που είναι απόρροια όλων των συνθηκών και του σκοτεινού ορίζοντα που γίνεται όλο και πιο ζοφερός όσο περνάει ο καιρός. Όσοι βγήκαν στους δρόμους τουλάχιστον αντέδρασαν, έστω και λανθασμένα σε κάποιες περιπτώσεις δείχνοντας πως δεν είναι νεκρωμένο όλο το σώμα των πολιτών. Βέβαια εμφανίστηκε πάλι κι η φυλή των "νοικοκυραίων" των "αγανακτισμένων πολιτών" που δεν επιτίθενται στους ηθικούς αυτουργούς αυτής της κατάστασης αλλά στους αναρχικούς, τους αντιεξουσιαστές κτλ. Σαφώς και κρίμα είναι οι περιουσίες ανθρώπων που δεν έφταιγαν σε τίποτα, αλλά στην κλίμακα των αξιών μας μεγαλύτερη σημασία έχει η ανθρώπινη ζωή, αλλά και ο τρόπος που χάνεται. Εκεί πρέπει να εστιάσουμε όλοι κι όχι στις υλικές καταστροφές που είναι αναστρέψιμες εξάλλου. Σκέφτηκε κανείς απ' αυτούς ότι μπορεί στην θέση του Αλέξη να βρισκόταν το παιδί τους, το ανιψάκι τους, το αδελφάκι τους κοκ; Το ίδιο το κράτος επιτίθεται σε πολίτες, ενώ οι νέοι λαμβάνουν διαχρονικά εχθρική συμπεριφορά και νοοτροπία από το κράτος. Πολλοί κομπλεξικοί ονειρεύτηκαν ακόμη και τανκς να κατέβουν στους δρόμους για να διαλύσουν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Είναι οι ίδιοι που πρεσβεύουν το "τάξις και ηθική", ως χουντικά κατάλοιπα κι όχι ως κοινωνική δικαιοσύνη. Το "Μεμονωμένο Περιστατικό υπ' αριθμόν 7547" είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Βγαίνουν χαρτογιακάδες και μιλούν για κοινωνική ειρήνη, αγνοώντας πως τόσο καιρό ο κόσμος βράζει και δεν μιλά. Επειδή κουράστηκα να ακούω τις παπάρες τους για τυχαία περιστατικά, στο Indymedia υπάρχει μια λίστα περιστατικών δολοφονιών πολιτών από αστυνομικούς. Αναφέρω κάποια στα γρήγορα:


* 20/1/96, σε "σκούπα" στη Σκάλα Ωρωπού, ο αστυνόμος Διονύσης Καρακαϊδός σκοτώνει Αλβανό μετανάστη.
* 6/4/96, ο 25χρονος Αποστόλης Κεραμιδάς δολοφονείται από τον αστυνόμο Σάββα Αγαπίου στη Νίκαια.
*13/6/96, ο αγροφύλακας Αθανάσιος Μάτος δολοφονεί τον 20χρονο Φαντίλ Ναμπούζι, για δύο καρπούζια...
* 5/6/96, ο αστυφύλακας Ηρακλής Νικολακόπουλος σκοτώνει τον Γιώργο Φραγκογιάννη.
* Οκτώβριος 96, δολοφονείται από ασφαλίτες έξω από το νοσοκομείο «Υγεία» ο καταζητούμενος Παύλος Κερεμίδης.
* 10/11/96, ο αστυνόμος της τροχαίας Δημ. Τρίμης σε μπλόκο έξω από τη Λειβαδιά σκοτώνει τον τσιγγάνο μικροπωλητή Τάσο Μουράτη που βρισκόταν ακινητοποιημένος στο έδαφος.
* 8/2/97, ο 19χρονος Εριόν χάνει τη ζωή του όταν «εξοστρακίστηκε» η σφαίρα από το όπλο του Μιλτιάδη Ανδρεόπουλου, των μεταβατικών αποσπασμάτων της αστυνομίας.
* 15/4/97, ο αστυνόμος Στέργιος Ταγάρας δολοφονεί δύο αλβανούς στην Καστοριά.
* 25/5/97, ο 28χρονος Φίλιππος Παπαδόπουλος «γαζώνεται» κυριολεκτικά από τις σφαίρες των λιμενοφυλάκων που τον καταδιώκουν γιατί πήρε για βόλτα ένα εγκαταλελειμμένο σκάφος.
* 3/8/97, ο 26χρονος Ηλίας Μέξης δολοφονείται από τον αστυνόμο Τσαγκράκο, γιατί οδηγούσε ανάποδα σε μονόδρομο στη Νίκαια.
* 10/ 10/97, 30χρονος Αλβανός δολοφονείται από τον αστυνόμο
Γ. Σπανίδη στη Θεσσαλονίκη.
* Μάρτιος 98, ο καταζητούμενος Κώστας Βλαστός πέφτει νεκρός από σφαίρες αστυνομικών στην Καλλιθέα.
* 18/3/98, ο 29χρονος αγρότης Ιωάννης Κεχαΐτης δολοφονείται στην Καστοριά «κατά λάθος» από μεθοριακή περίπολο της ΕΛΑΣ.
* 2/4/98, νεκρός από σφαίρες αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη ο 29χρονος τσιγγάνος Αγγελος Τζελάλ.
* 27/5/98, ο 30χρονος Ευστράτιος Κυρέλης δολοφονείται στην Ξάνθη, από αστυνομική περίπολο.
* 5/6/98, ο 28χρονος Μπόκαρι Μπάχο πέφτει νεκρός από «τα εκφοβιστικά πυρά» μεθοριακής περιπόλου.
* Αύγουστος 98, στην Τρίπολη αστυφύλακας που συνελήφθη για ληστεία, κατηγορείται ότι σκότωσε και στη συνέχεια έθαψε το βορειοηπειρώτη συνεργό του.
* 23/10/98, ο 17χρονος Σέρβος μαθητής Μάρκο Μπουλάτοβιτς πυροβολείται στην καρδιά από τον αστυνόμο Βαντούλη γιατί θεωρήθηκε "ύποπτος για κλοπή".
* 27/1/99, ο αστυνόμος Κ. Τοολτσίδης δολοφονεί τον 23 χρονο Γ. Μιγκίπη στη Θεσσαλονίκη.
* 7/2/99, ο Χάρης Τεμπερεκίδης και ο Αντώνης Φρατζής δολοφονούνται από αστυνομικούς στα βουνά της Κορινθίας.
* 13/3/99, στην Κοζάνη ο αστυφύλακας Αθανάσιος Καναβάς σκοτώνει τον Αλβανό Αρμπέν Βεζί.
* 16/1/00 Ο 24χρονος τσιγγάνος Θ. Βασιλόπουλος δολοφονείται από αστυνομικό στον Ασπρόπυργο.
* 19/1/00, ο 20χρονος Ρουμάνος Βασίλιε Ιόν δολοφονείται από αστυνομικούς στην πλατεία Βάθης.
* 22/2/00, ο Ρουμάνος Νικολάι Γκορέα δολοφονείται από αστυνομικό στην Πετρούπολη.
* 25/3/00, ο 17χρονος Νίκος Λεωνίδης, πρόσφυγας από τη Γεωργία, δολοφονείται από τον ασφαλίτη Ατματζίδη στη Θεσσαλονίκη.
* 14/5/00, αστυνομικός δολοφονεί στις Σέρρες 37χρονο ψυχασθενή.
* 27/7/00, αστυνομικοί του λιμενικού σκοτώνουν μετανάστη από την Τσεχία.
* 1/8/01, ο τούρκος Ο. Πάζιλ δολοφονείται από λιμενικούς στη θαλάσσια περιοχή της Κω.
* 24/10/01, ο αστυνομικός Γ. Τυλιανάκης δολοφονεί στο Ζεφύρι τον 21χρονο τσιγγάνο Μαρίνο Χριστόπουλο.
* 21/11/01, ο αστυφύλακας Γιάννης Ριζόπουλος δολοφονεί στην πλατεία Αμερικής τον 20χρονο Σέντακ Σελνίκου μετανάστη από την Αλβανία.
Υπάρχουν πολλά ακόμη περιστατικά, αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι ονόματα.

Όταν οι πολίτες βλέπουν μια κοινωνία να μας βιάζει παρά φύση και μάλιστα χωρίς γλυκόλογα, να υποκρίνεται, να θρέφει στον κόλπο της όλη την χυδαιότητα, την φτήνια και την μιζέρια, μην δίνοντας τίποτα για να ελπίζεις για το μέλλον, η οργή μεγαλώνει. Όταν οι μπάτσοι (διαχωρίζονται από τους αστυνομικούς) μένουν ατιμώρητοι εδώ και χρόνια, ανεξαρτήτως κυβέρνησης (θυμηθείτε το περιστατικό με τον Καλτεζά), όταν πολιτικοί είναι βουτηγμένοι σε σκάνδαλα και οι πλούσιοι πλουτίζουν περισσότερο, την ίδια στιγμή που απαιτούν από όλους μας να κάνουμε υπομονή και να σκύψουμε κι άλλο ενώ όλοι οι θεσμοί παραπαίουν, πρέπει να είσαι λοβοτομημένος για να μην εξοργιστείς και να μην αντιδράσεις. Ακούς φανφάρες περί δημοκρατίας, σε μια Ελλάδα που είναι στο ίδιο σημείο που βρισκόταν και μετά την μεταπολίτευση. Για ποια δημοκρατία μιλάτε; Η δημοκρατία (που δεν έχουμε) δεν θίγεται από τέτοιες αντιδράσεις. Δηλαδή περιμένατε ακόμη μια αυθαιρεσία του κράτους και μάλιστα με τον θάνατο ενός ανθρώπου να περάσει στο ντούκου, να αναλάβει η δικαιοσύνη που ποτέ δεν αποδίδεται όπως πρέπει (το παρελθόν το μαρτυρά απέναντι σε μπάτσους) και να κυλήσει απλά η ζωή σαν να είναι περιστατικό ρουτίνας; Είμαστε ένα μπουρδέλο κύριοι. Μάλλον συγγνώμη, προσβάλω τους οίκους ανοχής που έχουν μια οργάνωση τουλάχιστον. Όλα είναι αποτέλεσμα πολιτικής. Όταν υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και ισονομία, όταν υπάρχει όραμα για το μέλλον, κανείς δεν θα βγει να σπάσει και να ξεσπάσει με την οργή αυτή. Ακούτε ανθρωπάκια που κρύβεστε αυτές τις ώρες πίσω από ιδεολογικές και κομματικές μάσκες; Πολλοί από εσάς βγήκατε να πείτε πως ήταν ευκαιρία για αναμπουμπούλα, και σας απαντάω πως όταν τόσες χιλιάδες ανθρώπων βγαίνουν έξω, μοιραία θα βρεθούν και λίγοι με άλλους σκοπούς, όμως όσο κι αν σας πονάει ανθρωπάκια, οι περισσότεροι οργίζονται και αντιδρούν. Κι αυτό σας πονάει ακόμη πιο πολύ, ότι υπάρχουν άτομα που δεν κάνουν τόπο στην οργή. ΟΡΓΗ. Που δεν θα ξεσπάσει έτσι απλά. Αλήθεια η απαξίωση των νέων, των πτυχίων τους και του μέλλοντός τους δεν είναι βία; Όταν δημιουργείς ως κοινωνία το περιθώριο είτε είναι απελπισμένοι νέοι με ταξικό μίσος στην καρδιά τους, είτε ταλαιπωρημένοι αλλοδαποί, είναι ηλίθιο να πιστεύεις πως δεν θα ξεσπάσει κάποια στιγμή.