16 Ιανουαρίου 2009

Απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Γαργαλιάνων

Ο απολογισμός των πεπραγμένων στο Δήμο Γαργαλιάνων έγινε το απόγευμα της Τετάρτης σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει η ανάλογη ανταπόκριση από τους δημότες, κάτι το οποίο επισημάνθηκε και από τους δημοτικούς συμβούλους. Μέσα από μια μακρά συζήτηση, από την πλευρά της δημοτικής αρχής και κυρίως από τον δήμαρχο Σταύρο Καλοφωλιά παρουσιάστηκε ο κύριος όγκος του απολογισμού, με επισημάνσεις τόσο για τα έργα και τον σχεδιασμό που υπάρχει όσο και για τις καθυστερήσεις και τα σημεία που θα μπορούσαν να είχαν γίνει κάποια πράγματα ακόμη.
Η πλευρά της αντιπολίτευσης στάθηκε σε μια σειρά από ζητήματα στα οποία η δημοτική αρχή έχει παρουσιάσει υστέρηση, τα οποία τόνισε ότι θα έπρεπε να έχουν γίνει. Ασκησε παράλληλα κριτική στα λεγόμενα του δημάρχου τονίζοντας ότι παρουσίασε μια ωραιοποιημένη εικόνα και σημειώνοντας ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ένας προγραμματισμός.
Στον απολογισμό του ο κ. Καλοφωλιάς μεταξύ άλλων σημείωσε καταρχήν ότι το μεγαλύτερο κεφάλαιο σ’ ένα δήμο, και όχι μόνο, είναι το ανθρώπινο κεφάλαιο - “έτσι με τη συνεργασία όλων μας λοιπόν, προσπαθούμε να αξιοποιούμε αυτό το κεφάλαιο για την καλύτερη απόδοση των υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας“. (...)
Σε ότι αφορά την Βάλτα δήλωσε: ''εντάξαμε στο Πρόγραμμα Θησέας 100.000€ για τις απαλλοτριώσεις του δρόμου Γαργαλιάνοι – Βάλτα. Δρομολογήθηκε η δημοπράτηση του έργου Κατασκευή & βελτίωση δρόμου Γαργαλιάνοι – Βάλτα από τη ΝΑΜ με προγραμματική σύμβαση που υπογράψαμε προϋπολογισμού 1,7 εκ. Άμεσα θα γίνουν οι γεωτρήσεις με το έργο Ανόρυξη και εξοπλισμός γεωτρήσεων Δ. Γαργαλιάνων (Γαργαλιάνοι –Βάλτα – Μουζάκι). Αμέσως μετά δημοπρατείται το έργο Εμπλουτισμός Υδραγωγείου Γαργαλιάνων – Βάλτας και Μουζακίου. Δημοπρατήθηκε το έργο Επέκταση Δικτύου Ομβρίων Βάλτας.''
Στην συνέχεια το λόγο πήραν οι πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων, με αυτόν του Πύργου να ασκεί έντονη κριτική στην δημοτική αρχή. Κριτική άσκησε στην συνέχεια και η πλευρά της αντιπολίτευσης με τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Καλκαβούρα να τονίζει ότι από τον απολογισμό φαίνεται η έλλειψη προτεραιοτήτων. Από την πλευρά της συμπολίτευσης, σε επιμέρους ζητήματα των όσων έχουν γίνει αναφέρθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ανδρέας Γκόνης, Μιχάλης Αποστολόπουλος, Ανδρέας Φωτόπουλος, Στάθης Σοκορέλης, Σάκης Τσορώνης και άλλοι.
Ο λόγος δόθηκε και στους πολίτες, οι οποίοι ανέπτυξαν τους προβληματισμούς τους και τα ερωτήματα τους. Βέβαια θα πρέπει να αναφέρουμε ότι σε κάποια σημεία της συνεδρίασης δεν έλειψαν οι υψηλοί τόνοι, οι εντάσεις και οι λεκτικοί διαξιφισμοί - άλλωστε αυτό συμβαίνει συχνά πυκνά στα δημοτικά συμβούλια.

Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία