9 Ιουλίου 2009

Αγαπήνεια 2009: το πρόγραμμα

Πολλές και για όλα τα γούστα είναι και οι φετινές καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Γαργαλιάνων “Αγαπήνεια 2009” που θα πραγματοποιηθούν τόσο στην έδρα του δήμου όσο και στα δημοτικά διαμερίσματα. Οι εκδηλώσεις ήδη έχουν ξεκινήσει από το τέλος Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στο τέλος Αυγούστου. Οσον αφορά την συνέχεια, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Σήμερα 9/7 παράσταση Καραγκιόζη από το θέατρο του Θανάση Σπυρόπουλου στο Δ.Δ. Μαραθούπολης, στις 9.30 μ.μ., ενώ την επομένη, την ίδια ώρα, η παράσταση θα δοθεί στο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου.
Σάββατο 11/7 στις 7 μ.μ., αγώνας ανώμαλου δρόμου με χώρο συγκέντρωσης το προαύλιο του Γυμνασίου Γαργαλιάνων και τερματισμό το πάρκο. Στις 9.30 μ.μ. καραγκιόζης από το θέατρο σκιών του Θ. Σπυρόπουλου στην πλατεία του Δημοτικού Μεγάρου Πύργου. Επίσης στις 9.30 μ.μ. παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Μηλέας “Προοδευτικό” του Δήμου Ελίνειας με έδρα τον Κρόκο Κοζάνης στην κεντρική πλατεία.
Κυριακή 12/7 στις 8 μ.μ., η κεντρική γιορτή των “Αγαπηνείων” για τον Τέλλο Αγρα.
Δευτέρα 13/7 στις 9.30 μ.μ., παράσταση από το θεατρικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου με το έργο των Τσιφόρου - Βασιλειάδη “Οι γαμπροί της Ευτυχίας” στο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου.
Τετάρτη 15/7 στις 9.30 μ.μ., παραδοσιακοί χοροί από τα τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων.
Σάββατο 18/7 αγώνες μίνι μπάσκετ. 18-19/7 στις 9.30 μ.μ., θερινό σινεμά στην αυλή της αποθήκης του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων.
Τρίτη 21/7 στις 9.30 μ.μ. Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο, “Φαύστα” του Μποστ σε σκηνοθεσία Κώστα Δριμυλή στην πλατεία Δημοτικού Μεγάρου Πύργου.
Τετάρτη 22/7 στις 9.30 μ.μ., παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, στην κεντρική πλατεία.
Παρασκευή 24/7 στις 9.30, εκδήλωση του Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Πύργου με θέμα “Τα παραδοσιακά επαγγέλματα που χάθηκαν”, σύνθετο θέαμα με θεατρικά σκετς, μουσική, τραγούδια και χορούς από τα χορευτικά τμήματα του Πύργου και το χορευτικό Δελερίων Δήμου Αμπελώνα Λάρισας στην πλατεία Δημοτικού Μεγάρου Πύργου.
Σάββατο 25/7 στις 9.30 μ.μ., λαϊκό πανηγύρι με ορχήστρα στην πλατεία Πύργου.
Δευτέρα 27/7 στις 9.30 μ.μ., συναυλία της φιλαρμονικής Πύλου υπό την διεύθυνση του Γιάννη Σταθόπουλου, με τη συμμετοχή των παιδιών της Σχολής Τέχνης, στο πάρκο Γαργαλιάνων.
Τρίτη 28/7 στις 9.30 μ.μ., ρεσιτάλ κλασικής και ακουστικής κιθάρας. Ντουέτο, κιθάρα Γιάννης Σταθόπουλος, φωνή Ελίνα Νικολίτσα, με τη συμμετοχή των παιδιών της Σχολής Τέχνης, στην πλατεία Δημοτικού Μεγάρου Πύργου.
Τετάρτη 29/7 στις 9.30 μ.μ., θερινό σινεμά στην αυλή της αποθήκης του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων.
Πέμπτη 30/7 στις 9.30 μ.μ., ρεσιτάλ κλασικής και ακουστικής κιθάρας (ντουέτο, κιθάρα Γιάννης Σταθόπουλος, φωνή Ελίνα Νικολίτσα), στον προαύλιο χώρο του Αγίου Νικολάου.
Παρασκευή 31/7 στις 9.30 μ.μ., “Γιορτή της σαρδέλας”, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαραθόπολης, με την συμμετοχή του Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Πύργου, στην Μαραθόπολη.
Σάββατο 1/8 στις 8.30 μ.μ., παρουσίαση βιβλίου του αρχιτέκτονα Αναστάσιου Παναγιωτόπουλου με θέμα “Μεσαιωνικής Μεσσηνίας ιστορικο-γεωγραφικά και Κοντοβουνίων οικιστικά” στο Πνευματικό Κέντρο Γαργαλιάνων. Στις 9.30 πανηγύρι με την Ελένη Κονιτοπούλου - Λεγάκη στο Δημοτικό Σχολείο Τραγάνας.
Κυριακή 2/8 στις 9.30 μ.μ., αφιέρωμα στο τριφυλιακό αμπέλι “Γεύσεις οίνου Τριφυλίας”, στο πάρκο Γαργαλιάνων. Παζάρι παραδοσιακών ντόπιων σκευασμάτων από τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαραθόπολης, στον πεζόδρομο Μαραθόπολης.
Δευτέρα 3/8 στις 9.30 μ.μ., συναυλία ορχήστρας καθηγητών του Ωδείου Πύλου (κλαρινέτο, πιάνο, κιθάρα, βιολοντσέλο, βιολί, φωνή), σε επιμέλεια Γιάννη Σταθόπουλου, στον προαύλιο χώρο Αγίου Νικολάου.
Τετάρτη 5/8 στις 9.30 μ.μ., παράσταση από το θεατρικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου με το έργο των Τσιφόρου - Βασιλειάδη “Οι γαμπροί της Ευτυχίας” στο Γυμνάσιο Γαργαλιάνων.
5-6/8 πανηγύρι Αγίας Σωτήρας στη Μαραθόπολη.
Παρασκευή 7/8 στις 9.30 μ.μ., τρίτη βραδιά αφιερωμένη στην Μαρία Κάλλας “Μια γυναίκα, ερωτευμένη, τραγουδάει…”. Συμμετέχουν: Κερασία Σαμαρά, Ειρήνη Τορακίδου, Αννα Τσουκαλά, Μαρία Μουρκούση, Αναΐς Τετραταζιάν, στο Δημοτικό Σχολείο Τραγάνας. Θερινό σινεμά στην αυλή της αποθήκης του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων.
Δευτέρα 10/8 στις 9.30 μ.μ., αφιέρωμα στους Μάρκο Βαμβακάρη και Γιάννη Παπαϊωάννου, από το λαϊκό τμήμα του Ωδείου Πύλου, σε επιμέλεια Γιάννη Σταθόπουλου, στο πάρκο Γαργαλιάνων.
Τρίτη 11/8 στις 9.30 μ.μ., παράσταση παιδικού θεάτρου της Κάρμεν Ρουγγέρη “Η Χιονάτη και οι επτά ψηλοί νάνοι” στο Δημοτικό Σχολείο Τραγάνας.
Τετάρτη 12/8 στις 9.30 μ.μ., αφιέρωμα στους Μάρκο Βαμβακάρη και Γιάννη Παπαϊωάννου από το λαϊκό τμήμα του Ωδείου Πύλου, σε επιμέλεια Γιάννη Σταθόπουλου, στην πλατεία Μουζακίου.
Πέμπτη 13/8 στις 9.30 μ.μ., βραδιά ροκ από τους “Dream Chasers” και Johnny Rook στο Γυμνάσιο Γαργαλιάνων.
Παρασκευή 14/8 στις 9.30 μ.μ., λαϊκή βραδιά στη Λεύκη.
Κυριακή 16/8 στις 9.30 μ.μ., λαϊκή βραδιά στο Δημοτικό Σχολείο Φλόκας.
Τετάρτη 19/8 στις 9.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Γαργαλιάνων, επίδειξη τάε κβον ντο, παρουσίαση μαύρων ζωνών από παγκόσμιους πρωταθλητές και πρωταθλητές Ευρώπης. Διοργάνωση Τζίμης Παναγιωτόπουλος.
20-23/8 τουρνουά ποδοσφαίρου παίδων - προπαίδων.
Σάββατο 22/8 στις 10 μ.μ., πανηγύρι Ευαγγελίστριας στο δάσος Ευαγγελίστριας
.
26-19/8 σεμινάριο προπονητών, τουρνουά ποδοσφαίρου, βράβευση παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, μουσική βραδιά με τον Π. Καραγιώργη. Από το Αθλητικό Σωματείο “Τέλος Αγρας”.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από το Δήμο Γαργαλιάνων με την συνεργασία του ΟΠΑΝΑΜ, της ΤΕΔΚ Μεσσηνίας, του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, τον Εκπολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Γυναικών Πύργου και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Μουζακίου, Μαραθόπολης, Βάλτας και Τραγάνας “Ο Θρασυμήδης”.

Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία

Σχόλιο: εκτός από την έλλειψη εκδηλώσεων που παρατηρούνται για την Βάλτα, δεν αναφέρεται καν το πανηγύρι του Αγ. Παντελεήμονα στις 27/7.... θα μου πείτε εδώ δεν έχουμε δρόμο να διαβούμε πως θα γίνουν εκδηλώσεις στο χωριό.... κατά τα άλλα το ''πολιτιστικό τέλος'' θα έρθει κανονικά....