13 Ιουλίου 2009

Παρεμβάσεις στο δρόμο Κυπαρισσίας - Φιλιατρών

Σημαντικές παρεμβάσεις γίνονται στο δρόμο Κυπαρισσίας – Φιλιατρών για τη βελτίωσή του καθώς, όπως όλοι γνωρίζουν τα προβλήματά του είναι πολλά και ειδικά σε ότι αφορά το οδόστρωμά του. Μπορεί να είναι ένας καινούργιος σχετικά δρόμος αλλά οι «ανωμαλίες» που συναντά κανείς στο πέρασμά του είναι πολλές, αφού σε πολλά σημεία υπάρχουν σαμαράκια και σε άλλα λακκούβες, με την κατάσταση να γίνεται ακόμη χειρότερη το χειμώνα ειδικά όταν βρέχει. Οι παρεμβάσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα από συγκεκριμένη εργολαβία έχει να κάνει με την αντικατάσταση ενός μεγάλου μέρους του οδοστρώματος του - το οποίο σχεδόν ολοκληρώθηκε - καθώς ήδη έχει αφαιρεθεί ο παλιός ασφαλτοτάπητας και έχει πέσει καινούργιος από το ύψος σχεδόν της Τερψιθεάς μέχρι τα μισά περίπου της διαδρομής για την Κυπαρισσία. Επίσης δημιουργείται ένας νέος κόμβος στο ύψος της διασταύρωσης της Φαρακλάδας, για τον οποίον όμως έχουν εκφραστεί αρκετές ενστάσεις τόσο από οδηγούς που περνούν καθημερινά από εκεί, αλλά κυρίως από επαγγελματίες οδηγούς. Οι ενστάσεις έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι ο κόμβος βρίσκεται μεταξύ δύο στροφών και σε πολύ μικρή απόσταση από αυτές και στη μέση του υπάρχει τσιμεντένιο στηθαίο. Ετσι έχει εκφραστεί ο φόβος για την επικινδυνότητα που θα έχει όταν ειδικά οι οδηγοί που δεν γνωρίζουν τον δρόμο μετά από μια στροφή θα συναντούν ένα στιθαίο στη μέση του δρόμου. Βέβαια όλοι περιμένουν την ολοκλήρωση των εργασιών για να δουν και πως θα λειτουργήσει στην πράξη. Το θετικό βέβαια είναι ότι θα υπάρξει ηλεκτροφωτισμός του. Επίσης ηλεκτροφωτισμός θα τοποθετηθεί σε συνέχεια αυτού που έχει μπει από την έξοδο της Κυπαρισσίας και προς τα Φιλιατρά. Με την επέκταση που θα γίνει αυτός θα φτάσει μέχρι την Τερψιθέα. Επίσης παρεμβάσεις θα γίνουν και στη διασταύρωση με το δρόμο της Σπηλιάς. Το σίγουρο είναι πάντως ότι ο δρόμος αυτός χρειάζεται γενική επισκευή και αλλαγή του ασφαλτοτάπητα σε όλο το μήκος του καθώς τα προβλήματα που παρουσιάζει είναι πολλά και δεν είναι λίγα τα τροχαία ατυχήματα που έχουν γίνει, πολλά από τα οποία είναι και θανατηφόρα.

Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία

1 σχόλια:

FILIATRANEWS είπε...

Οι ενστάσεις έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι ο κόμβος βρίσκεται μεταξύ δύο στροφών και σε πολύ μικρή απόσταση από αυτές και στη μέση του υπάρχει τσιμεντένιο στηθαίο. Ετσι έχει εκφραστεί ο φόβος για την επικινδυνότητα που θα έχει όταν ειδικά οι οδηγοί που δεν γνωρίζουν τον δρόμο μετά από μια στροφή θα συναντούν ένα στιθαίο στη μέση του δρόμου. Βέβαια όλοι περιμένουν την ολοκλήρωση των εργασιών για να δουν και πως θα λειτουργήσει στην πράξη.


Είναι αυτό που είχα επισημάνει στην αποκλειστική συνέντευξη που μου παραχώρησε ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κο Γιώργο Σαμπαζιώτη.
Του είχα επισημάνει την επικινδυνότητα που θα έχει το σημείο του κόμβου.
Όπως επίσης του είχα επισημάνει ότι εκεί θα γίνουν πολλά τροχαία και θα θρηνήσουμε θύματα.

Διαβάστε και ακούστε τι είχε πει ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας.

http://filiatranews.blogspot.com/2009/06/news-o.html

Εγω τα είχα επισημάνει.