29 Απριλίου 2010

Οι αντιδράσεις των Δημάρχων για τον Καλλικράτη

Άλκης Ξύγκας (Δήμαρχος Φιλιατρών)
«Μας πήραν την εθνική μας αξιοπρέπεια, πήραν το ηθικό μας, μας πήραν τα λεφτά μας, μας πήραν το φιλότιμό μας, τώρα μας παίρνουν και τις πατρίδες μας. Κάθε έγκλημα έχει την τιμωρία του».

Σταύρος Καλοφωλιάς (Δήμαρχος Γαργαλιάνων)
Ο δήμαρχος Γαργαλιάνων Σταύρος Καλοφωλιάς δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση. Τόνισε όμως ότι ισχύουν όλα όσα έχει πει στο Δημοτικό Συμβούλιο. (Να σημειώσουμε ότι είχε αναφέρει πως θα αποτελέσει αιτία πολέμου αν οι Γαργαλιάνοι δεν είναι έδρα δήμου σε περίπτωση που γίνουν έξι δήμοι στην Μεσσηνία).

Γιώργος Σαμπαζιώτης (Δήμαρχος Κυπαρισσίας)
«Η εφαρμογή του Καλλικράτη με τους έξι δήμους στην Μεσσηνία και με τον Δήμο Τριφυλίας μας βρίσκει σύμφωνους, καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο πολύ νωρίς είχε προσπαθήσει να πετύχει αυτή την εξέλιξη - βέβαια προτείνοντας ακόμη το Δήμο Δωρίου και Είρας. Ωστόσο όμως νομίζω ότι όπως χωροθετείται ο Δήμος Τριφυλίας από τους Γαργαλιάνους μέχρι τον Αετό είναι ένας δήμος μεγάλος, ο δεύτερος μεγαλύτερος της Μεσσηνίας. Εχει κοινά χαρακτηριστικά ό,τι αφορά την ανάπτυξη και νομίζω ότι θα δώσει πολλά φόντα ανάπτυξης στην περιοχή, τόσο στην Κυπαρισσία που θα είναι η έδρα, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές που θα συναποτελέσουν το Δήμο Τριφυλίας».

Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία