28 Απριλίου 2010

Ο δρόμος Γαργαλιάνοι - Βάλτα στο Δημοτικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων

Το θέμα του δρόμου Γαργαλιάνοι – Βάλτα συζήτηθηκε μεταξύ άλλων στο Δημοτικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων την περασμένη Δευτέρα το βράδυ. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την αλλαγή των όρων του δανείου που θα συνάψει ο Δήμος Γαργαλιάνων για την κατασκευή του δρόμου, προκειμένου ένα μέρος των χρημάτων (115.000 ευρώ) να διατεθούν για τις απαλλοτριώσεις. Η χρηματοδότηση αυτή αρχικά είχε αποφασιστεί να γίνει μέσα από το πρόγραμμα ''Θησέας'' το οποίο όμως έχει ''παγώσει'', με αποτέλεσμα αν και έχει δημοπρατηθεί το έργο, ο εργολάβος να μην μπορεί να ξεκινήσει αφού δεν έχουν δοθεί οι απαλλοτριώσεις. Ο δήμαρχος τόνισε ότι είναι ένα σημαντικό έργο, που από την αρχή μπήκε σε προτεραιότητα, αλλά οι συγκυρίες δημιουργούν προβλήματα… Αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου και ζήτησε από το Σώμα, επειδή πρέπει άμεσα να λήξει το θέμα των απαλλοτριώσεων, να λάβει απόφαση για τροποποίηση της χρήσης του δανείου που είχαν πάρει για το εν λόγω έργο, ώστε μέρος των χρημάτων αυτού, 115 χιλιάδες ευρώ, να πάνε για τις απαλλοτριώσεις. Όπως είπε, μπορεί να καλύψει το ποσό αυτό η Νομαρχία, με την οποία έχει υπογραφεί και προγραμματική σύμβαση, αλλά ο Δήμος πρέπει να προχωρήσει, ώστε σύντομα να γίνει το έργο!
Η πλευρά της αντιπολίτευσης καταλόγισε στη δημοτική αρχή μεγάλη καθυστέρηση στην εξέλιξη και υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. Για ένα θέμα που έχει βαλτώσει μίλησε ο Θανάσης Καλκαβούρας, σημειώνοντας ωστόσο ότι συμφωνεί με τις εναλλακτικές λύσεις που προτείνονται αφού το έργο δεν μπορεί να καθυστερεί άλλο. Επίσης πρότεινε να γίνει μια συνάντηση με τους κατοίκους, όπου θα δεσμευτεί ο δήμος για την πληρωμή τους ώστε το έργο να ξεκινήσει. Ηδη η συνάντηση έχει γίνει, σημείωσε ο δήμαρχος, και θα ακολουθήσει κι άλλη.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Βάλτας Χαράλαμπος Πανταζής σημείωσε πως υπάρχουν ευθύνες σε όλους για την καθυστέρηση. «Έγιναν λάθη, ελλείψεις και παραλείψεις, αλλά δεν είναι ώρα καταλογισμού ευθυνών, αλλά ώρα ευθύνης απέναντι στους κατοίκους της Βάλτας» και ζήτησε να γίνει ό,τι χρειάζεται για να προχωρήσει και ολοκληρωθεί, επιτέλους, το έργο!

Πηγές: εφημερίδες Θάρρος, Ελευθερία