27 Ιουλίου 2010

Η απάντηση του Δημάρχου Γαργαλιάνων στις καταγγελίες των κατοίκων της Βάλτας

Σχετικά με τις καταγγελίες κατοίκων του Τ.Δ. Βάλτας, για την καθυστέρηση του έργου: Δρόμος Γαργαλιάνοι - Βάλτα, που δημοσιεύθηκαν σε ανακοίνωση στην εφημερίδα "Ελευθερία" την 25-7-2010, είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω τα εξής:

1. Αναγνωρίζω και αναλαμβάνω την ευθύνη που έχω, ως δήμαρχος Γαργαλιάνων, για την καθυστέρηση των απαλλοτριώσεων. Για την καθυστέρηση αυτή, που είναι ο μόνος λόγος καθυστέρησης του έργου, υπάρχουν και εκτός δήμου ευθύνες, είμαι όμως υποχρεωμένος για το θέμα αυτό, να αναλάβω όλη την ευθύνη.
2. Είναι εντελώς αβάσιμη η έκφραση ότι «ψεύδομαι», διότι είναι γνωστό και το αποδεικνύουν και τα γεγονότα, ότι το έργο δημοπρατήθηκε από τη Ν.Α. Μεσσηνίας, χρηματοδοτείται εξ ημισείας από την Ν.Α. Μεσσηνίας και από το Δήμο Γαργαλιάνων και έχουν ήδη εξασφαλισθεί οι χρηματοδοτήσεις για την εκτέλεσή του.
3. Υπάρχει η καθυστέρηση της φάσης της απαλλοτρίωσης και πάνω σ' αυτήν την καθυστέρηση στηρίχθηκε ο ανάδοχος εργολάβος, προκειμένου να παραιτηθεί από την εκτέλεση του έργου. Εάν είχαμε την κατανόηση του αναδόχου για την καθυστέρηση, το έργο ήδη θα εκτελείτο.
4. Δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη του κ. νομάρχη και της Ν.Α. Μεσσηνίας για την απαλλοτρίωση, δέχθηκε να χρηματοδοτήσει το έργο σε ποσοστό 50%, δείχνοντας έμπρακτα τόσο το προσωπικό ενδιαφέρον του, όσο και της Ν.Α. Μεσσηνίας για το Τ.Δ. Βάλτας, δηλώνω δε κατηγορηματικά ότι δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για την καθυστέρηση του έργου και είναι παντελώς άδικο να του αποδίδονται ευθύνες. Οφείλουμε στον κ. νομάρχη μόνο ευχαριστήρια και όχι κατηγορίες.
5. Η φάση των απαλλοτριώσεων συνεχίζεται ομαλά, σύντομα θα ολοκληρωθεί και (εάν ο ανάδοχος εργολάβος εμμείνει τελικά στην παραίτησή του), το έργο άμεσα θα επαναδημοπρατηθεί.

Ο δήμαρχος Γαργαλιάνων
Σταύρος Π. Καλοφωλιάς