1 Μαρτίου 2011

Κατάληψη από σήμερα και στο Δημοτικό Σχολείο Πύργου Τριφυλίας

Το τελευταίο διάστημα ακούγονταν διάφορα σενάρια για ενδεχόμενο κλείσιμο του σχολείου μας. Τελικά αυτά επιβεβαιώθηκαν. Η εισήγηση των υπευθύνων είναι μαζί με άλλα σχολεία της περιοχής μας να κλείσει και το δικό μας. Ένα τριθέσιο σχολείο με 42 μαθητές φέτος και που την ερχόμενη χρονιά θα ξεπερνάει τους 50. Η εισήγηση ξεκίνησε από την Κυπαρισσία επικυρώθηκε στην Καλαμάτα και μέσω της Περιφέρειας έχει καταλήξει στο Υπουργείο Παιδείας. Μια εισήγηση που παραβιάζει αυτόν τον ίδιο τον νόμο που θέλει να εφαρμόσει ''Καλλικράτη'' στα σχολεία όλης της χώρας.
Η απόφαση του χωριού είναι ομόφωνη: Κατάληψη του σχολείου επ΄ αόριστον και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες με οποιοδήποτε μέσο μέχρι να επιτευχθεί η απόσυρση της εισήγησης.
Με μπροστάρη το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και τα ίδια τα παιδιά, όλοι οι κάτοικοι ακολουθούν. Δε δεχόμαστε να κλείσει ένα από τα παλαιότερα και ιστορικότερα σχολεία της Μεσσηνίας. Ένα σχολείο το οποίο ακόμα και όταν ήταν καμένο από τους Γερμανούς λειτουργούσε και κυρίως, ένα σχολείο με αριθμό μαθητών και δασκάλων που δεν δικαιολογεί τέτοια απόφαση.

Σχόλιο: για το Δημοτικό της Βάλτας δεν το συζητάμε... έχει κλείσει προ πολλού...