28 Ιουλίου 2011

Πρώην Δήμος Γαργαλιάνων: φεύγω και αφήνω πίσω μου συντρίμια...

Με τις αλλεπάλληλες αναφορές του στα οικονομικά του πρώην Δήμου Γαργαλιάνων, ο δήμαρχος Τριφυλίας, όχι απλώς αμφισβήτησε τον απολογισμό που είχε κάνει ο πρώην δήμαρχος Γαργαλιάνων Σταύρος Καλοφωλιάς, αλλά κυριολεκτικά τον «άδειασε» (Kopanakinews’s). Μάλιστα, με την αναφορά του στα όσα είχε γράψει ο κ. Καλοφωλιάς για τα έσοδα από την ΠΟΤΑ (τα οποία νούμερα δεν είναι έτσι όπως τα είχε παρουσιάσει ο κ. Καλοφωλιάς, όπως είπε ο κ. Κόλλιας στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας), ουσιαστικά τον κατηγόρησε και για παραποίηση στοιχείων, χωρίς να το πει έτσι ευθέως. Θα «απαντήσει», άραγε, ο κ. Καλοφωλιάς;

Από την άλλη, όπως διαβάζουμε στο Radio Kyparissia 936 και στο ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ NEWS, αγανάκτηση για την έλλειψη νερού παρ’ όλα τα εκατομμύρια που έχουν δαπανηθεί από τη τελευταία δημοτική αρχή Γαργαλιάνων. Για άλλη μια χρονιά θα ντρεπόμαστε στους καλεσμένους μας για την κατάντια μας… Γυρίσαμε στην δεκαετία του 50 λένε οι κάτοικοι στην Τριφυλιακή πόλη και ερωτούν …"Γιατί τόσο μεγάλη ανικανότητα να υδροδοτούμε την πόλη μας αφού υπάρχει άφθονο νερό στο Αλικοντούζι; Που πάει το νερό των Γαργαλιάνων; Τελικά ανακαλύφθηκε ότι υπάρχει βύθιση της γεώτρησης με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ανεπάρκεια ύδατος σε πολλές περιοχές. Εκτός της ποσότητας μεγάλο πρόβλημα ήταν και η ποιότητα του νερού. Για την τετραετία από Ιαν. 2006 μέχρι Δεκ. 2009 μόνο τους 5 από τους 48 μήνες το νερό του Δήμου ήταν κατάλληλο για «Ανθρώπινη χρήση» σύμφωνα πάντα με τα Πιστοποιητικά Αναλύσεως Νερού του Δήμου!… Οι τότε (αν)υπεύθυνοι ήταν τελείως αδιάφοροι για τις συνέπειες στην υγεία των πολιτών και ενώ σπαταλούσαν εκατομμύρια για το νερό δεν κατόρθωναν τίποτα… Τι συνέβαινε; «Ενεργοί Πολίτες» των Γαργαλιάνων ζητούσαν τότε υπεύθυνες απαντήσεις από την Δημοτική Αρχή Καλοφωλιά αλλά ποτέ δεν τις πήραν. Γρήγορα όμως θα αναγκαστούν οι κύριοι αυτοί να δώσουν απαντήσεις για την πολύχρονη αδιαφορία τους για την Δημόσια Υγεία στο δικαστήριο. Σήμερα τελικά ο Δήμαρχος Τριφυλίας γνωστοποίησε ότι θα αναβαθμιστεί η γεώτρηση που βυθίστηκε αλλά το πρόβλημα πρέπει να διαχειριστεί ο νέος Σύνδεσμος Ύδρευσης Τελλος Αγρας που πρόσφατα έχει και νέο Δ.Σ. με Πρόεδρο τον κ. Δεληγιάννη.
Η νέα Δημοτική Αρχή συνιστά «σύνεση & όχι σπατάλη» στη χρήση νερού. Οι κάτοικοι ζητούν ωστόσο από το Δήμο Τριφυλίας:
- Να καθαρίσει τον κεντρικό αγωγό στα σημεία που είναι φραγμένος από… ρίζες δένδρων
- Να επισκευάσει τις διάφορες ρωγμές του αγωγού
- Να αντικαταστήσει τα 12 πρώτα χιλιόμετρα του αγωγού που είναι από… αμίαντο!
- Να επισκευάζει τα προβλήματα των γεωτρήσεων έγκαιρα…
- Να μας προσφέρει νερό κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.
- Να μας λέει την αλήθεια για την ποσότητα και την καταλληλότητα του νερού των Γαργαλιάνων
- Να μας ειδοποιεί με τρόπο που θα το ακούσουν όλοι οι πολίτες κάθε φορά που το νερό είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.