15 Ιουλίου 2012

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Παντελεήμονα στη Βάλτα

Όπως κάθε χρόνο η Βάλτα γιορτάζει στις 27 Ιουλίου την κοίμηση του Πολιούχου της Μεγαλομάρτυρα Παντελεήμονος του Ιαματικού.
Η αρχή θα γίνει με τη 3η γιορτή μαγειρικής: ''μαγειρεύοντας με λάδι και σταφίδα'', την Τρίτη 24 Ιουλίου μετά τις 20:00.
Στην εκδήλωση οι γυναίκες του χωριού - και όσοι άνδρες επιθυμούν - θα παρουσιάσουν διάφορα φαγητά και γλυκά που θα έχουν μαγειρέψει, με βάση τα δύο αυτά προϊόντα που παράγει ο τόπος μας. Η παρουσίαση θα γίνει σε έναν μπουφέ στην πλατεία του χωριού, όπου ο κόσμος θα μπορεί παράλληλα να τα γευτεί. Προσκεκλημένος στην γιορτή θα είναι ο τεχνολόγος τροφίμων κος Γιάννης Μαρκόπουλος, ο οποίος θα αναφερθεί στα δύο αυτά προϊόντα και τις ευεργετικές τους ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Παράλληλα τα παιδιά του χωριού θα παρουσιάσουν ποιήματα και τραγούδια, ενώ με την επίβλεψη της νηπιαγωγού κας Βιβής Κουσαρίδη, θα φτιάξουν γλυπτά τα οποία και θα εκθέσουν. Την εκδήλωση θα κλείσουν χοροί και τραγούδια από τον Μορφωτικό Σύλλογο Γαργαλιάνων.
Το βράδυ της Πέμπτης 26 Ιουλίου παραμονή της εορτής, μετά την περιφορά της εικόνας θα ακολουθήσουν χοροί και τραγούδια στην πλατεία του χωριού, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαργαλιάνων.
Την Παρασκευή 27 Ιουλίου θα γίνει η πρωινή λειτουργία στην εκκλησία του χωριού. Το βράδυ στις 9:30 θα ακολουθήσει μεγάλο λαϊκό πανηγύρι, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βάλτας, στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου του χωριού, με την ορχήστρα του Γιάννη Καλογερόπουλου και με τη συνοδεία Γουρουνοπούλας και κρασιού!

1 σχόλια:

giannis marinis είπε...

hronia polla na perasoute orea