31 Οκτωβρίου 2012

4 Νοεμβρίου: Εθελοντική αιμοδοσία στα Φιλιατρά


28 Οκτωβρίου 2012

Γιγαντιαία συγχώνευση στην Ισπανία επιδεινώνει τον ανταγωνισμό στο ελληνικό ελαιόλαδο

Σύμφωνα με διεθνή και δημοσιεύματα τόσο στον διεθνή όσο και στον ελληνικό Τύπο, αλλά και από τις ανακοινώσεις των ίδιων των εταιρειών, στην Ισπανία, δυο κολοσσοί του ελαιολάδου, η συνεταιριστική Hojiblanca και η ιδιωτική Deoleo (πρώην SOS Cuetara) συγχωνεύονται και δημιουργούν ένα παγκόσμιο γίγαντα στον τομέα του ελαιολάδου. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση των Ελαιοκομικών Προϊόντων Πιστοποιημένης Ποιότητας – Ελ 3Π, το γεγονός αυτό αλλάζει το χάρτη και γεννά ερωτήματα για την στρατηγική του ελληνικού ελαιολάδου. Η συνεταιριστική Hojiblanca έφτασε τους 250.000 τόνους δηλαδή περίπου όσο η ελληνική παραγωγή. Ο τζίρος της έχει ξεπεράσει τα 500 εκ. € και τα οικονομικά της είναι υγιή. Το 40% εξάγεται και μέσω της συμφωνίας με τον αμερικάνικο γίγαντα της Cargill έχει μπει δυναμικά στην αμερικάνικη αγορά. H Deoleo A.E. κληρονόμησε το 2011 την Grupo SOS, τα οικονομικά της προβλήματα αλλά και τις πανίσχυρες εμπορικές επωνυμίες που διατηρεί στην Ισπανία και επιπρόσθετα εκείνες που είχε αποκτήσει με επιθετικές εξαγορές στην Ιταλία φθάνοντας πέρυσι σε τζίρο 960 εκ. €. Πρόκειται δηλαδή για «γάμο» δυο ισπανικών κολοσσών με προίκα την παραγωγή (και όχι μόνο) της Hojiblanca και την εμπορία της Deoleo. Αυτά όλα συμβαίνουν ενώ η Ισπανία έχοντας φθάσει τους 1,6 εκ. τόνους ηγεμονεύει στην παγκόσμια αγορά ελαιολάδου.

23 Οκτωβρίου 2012

ΕΛΓΑ: Αύριο Τετάρτη 24 Οκτωβρίου καταβολή αποζημιώσεων

Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 1.350 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 1,3 εκατ. ευρώ περίπου, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για τα έτη 2011 και 2012. Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή (ελιές, εσπεριδοειδή, χειμερινά κηπευτικά κλπ.) από διάφορα ζημιογόνα αίτια σε όλη την επικράτεια, αλλά κυρίως στους νομούς Ηρακλείου, Χανίων, Ηλείας, Μεσσηνίας, Άρτης, Λακωνίας, Πιερίας και Σερρών.

Πηγή: filiatranet

15 Οκτωβρίου 2012

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου: οι επιδοτήσεις ελαιολάδου στους παραγωγούς

Μπαίνει η επιδότηση ελαιολάδου και αναμένεται να ανακουφιστούν έστω και στο ελάχιστο οι χιλιάδες παραγωγοί της Μεσσηνίας την ερχόμενη Δευτέρα. Τουλάχιστον το 50% του ποσού που δικαιούται ο κάθε παραγωγός αναμένεται να πιστωθεί στον λογαριασμό του και είναι χαρακτηριστικό ότι η Κυβέρνηση θέλει να είναι εντάξει με τις ημερομηνίες που έχει ανακοινώσει, γι αυτό στο Υπουργείο Γεωργίας και στο ΟΠΕΚΕΠΕ επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου. Η Τράπεζα Πειραιώς- Αγροτική μάλιστα έχει ανακοινώσει πως ήδη έχει στα ταμεία της το ποσό που αναλογεί στις επιδοτήσεις των παραγωγών οπότε ο χρονολογικός στόχος είναι εφικτός. Την ερχόμενη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου λοιπόν δίνουν ως -πιθανότερη για να κρατάμε και μια επιφύλαξη- ημερομηνία για την καταβολή της προκαταβολής της κοινοτικής ενίσχυσης υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η καταβολή θα αφορά τουλάχιστον το 50% της αποσυνδεδεμένης ενίσχυσης ενώ κατά περιπτώσεις το ποσό αυτό μπορεί να φθάσει και στο 70% του «τσεκ» ανάλογα με την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών ζητημάτων και των απαιτούμενων ελέγχων από την ελληνική πλευρά. Να σημειωθεί πως ήδη η Τράπεζα Πειραιώς – ΑΤΕ έχει ανακοινώσει πως υπάρχει στην διάθεση του υπουργείου, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στην προκαταβολή των αγροτικών επιδοτήσεων. Θυμίζουμε ότι όπως έχει γράψει το paseges.gr “μετά τις 20 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθούν πληρωμές προκαταβολών ενιαίας ενίσχυσης, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, πάντως, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να επιταχυνθεί η περίπλοκη διαδικασία που απαιτείται έως ότου οι παραγωγοί δουν τους λογαριασμούς τους να πιστώνονται. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το ποσοστό προκαταβολής, δηλαδή αν θα είναι 50% ή παραπάνω, όπως προσπαθεί και εργάζεται το ΥΠΑΑΤ και προσωπικά ο κ. Αθαν. Τσαυτάρης, το τελευταίο διάστημα, καθώς όλα εξαρτώνται από την Κομισιόν και την αρμόδια επιτροπή, η οποία όπως έχει γράψει το paseges.gr εδώ και αρκετές μέρες, αναμένεται να συνεδριάσει σύντομα”.

Πηγή: filiatranews

12 Οκτωβρίου 2012

Βάλε τελεία και παύλα στη διαφθορά...


κλικ στην εικόνα

ΟΓΑ: Νέες οδηγίες για την απογραφή

Διευκρινίσεις για τη διαδικασία της καταγραφής συνταξιούχων και δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ δίνει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Οργανισμού. Ο ΟΓΑ ενημερώνει τους ασφαλισμένους, ότι όσοι έλαβαν την ενημερωτική επιστολή και δεν αναγράφονται σωστά ή δεν είναι συμπληρωμένοι ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) θα πρέπει: α) να προσέλθουν, αρχικά, στον ανταποκριτή του Οργανισμού του τόπου κατοικίας τους, προσκομίζοντας την επιστολή και τα απαραίτητα δικαιολογητικά β) στη συνέχεια, να προσέλθουν στα ΕΛΤΑ ή την τράπεζα που έχουν ανοίξει λογαριασμό πίστωσης της σύνταξης ή επιδόματος του ΟΓΑ για την καταγραφή τους, με την ενημερωτική επιστολή στην οποία θα έχει συμπληρωθεί από τον ανταποκριτή ο σωστός ΑΜΚΑ και ΑΦΜ. Επίσης, ο Οργανισμός υπενθυμίζει, ότι η απογραφή που ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου θα διαρκέσει έως και τις 30 Νοεμβρίου, ενώ για όσους δεν καταγραφούν, θα ανασταλεί από τον μήνα Ιανουάριο του 2013 η καταβολή της σύνταξης.

Πηγή: newsit

9 Οκτωβρίου 2012

ΟΓΑ: στις 11/10 η καταβολή οικογενειακών επιδομάτων

Τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ, για το πέμπτο δίμηνο του 2012, θα καταβληθούν την ερχόμενη Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το πολυτεκνικό επίδομα, το επίδομα τρίτου παιδιού, το πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, την εφάπαξ παροχή και την ισόβια σύνταξη. Τα επιδόματα θα καταβληθούν σε 418.279 οικογένειες με πίστωση λογαριασμού τράπεζας ή των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

5 Οκτωβρίου 2012

Ο καταρράκτης της Βάλτας στην εφημερίδα Έθνος!


Διαβάστε όλο το αφιέρωμα της εφημερίδας Έθνος για την Καλαμάτα και την Μεσσηνία...


3 Οκτωβρίου 2012

ΕΑΣ Μεσσηνίας: 2,40 για ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας

Με ανακοίνωσή της η ΕΑΣ Μεσσηνίας κάνει γνωστό ότι αγοράζει ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας στην τιμή 2,40 ευρώ το κιλό και πληρώνει με δίμηνη επιταγή για να καλύψει τις αυξημένες παραγγελίες για πωλήσεις στο εξωτερικό. Επίσης η ένωση συνεχίζει να αγοράζει εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στην τιμή των 2,20.