31 Αυγούστου 2013

Ξεραίνονται οι βλαστοί σε ελιές στην Τριφυλία

 Εκτεταμένες προσβολές από την κηκιδόμυγα του βλαστού παρατηρούνται σε πολλές ελιές βόρεια της Κυπαρισσίας, όπου κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι ξεραίνονται οι τρυφεροί βλαστοί στις κορυφές των δέντρων. Η κηκιδόμυγα του βλαστού, επιστημονικώς γνωστή ως resseliella oleisuga, όπως μας επισήμανε ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, είναι ένας εχθρός της ελιάς που φέτος έχει έξαρση. Εμφανίζει εκτεταμένες προσβολές σε ελαιοπερίβολα βόρεια της Κυπαρισσίας - και πιο συγκεκριμένα στο Καλό Νερό, την Αγαλιανή, την Ελαία, το Κάκκαβα, την Βανάδα, τον Πρόδρομο. Προσβάλλει τους κορυφαίους βλαστούς της ελιάς, αφήνοντας τα αυγά της κάτω από το φλοιό σε σχισμές την περίοδο από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο. Αποτέλεσμα είναι να ξεραίνονται οι βλαστοί, δεν προκαλεί όμως ιδιαίτερη οικονομική ζημιά. Οι παραγωγοί πάντως χρειάζεται να λαμβάνουν κάποια αναγκαία μέτρα, που είναι η αφαίρεση και το κάψιμο των βλαστών, η αφαίρεση του φλοιού σε περίπτωση προσβολής των κλαδιών και η αποφυγή τραυματισμού του φλοιού. Οι παραγωγοί, επισήμανε ο κ. Παρασκευόπουλος, δεν θα πρέπει να ανησυχούν ιδιαίτερα και όταν διαπιστώνουν προσβολές θα πρέπει να κάνουν τις απαραίτητες καλλιεργητικές φροντίδες. Υπογράμμισε πως δεν χρειάζονται ψεκασμοί ειδικά για αυτό το έντομο, αφού στην καταπολέμησή του βοηθούν οι ψεκασμοί για τον πυρηνοτρήτη.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


Ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα στη Μεσσηνία από το τέλος Σεπτεμβρίου

Στη Μεσσηνία φτάνει από το τέλος του ερχόμενου μήνα το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα. Η ψηφιακή εκπομπή τηλεοπτικού σήματος θα γίνεται από το κέντρο εκπομπής στο Πεταλίδι, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του νομού Μεσσηνίας καθώς και μικρό μέρος του νομού Λακωνίας. Σύμφωνα με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, από τις 27 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 02:00 το πρωί, θα ξεκινήσει η εκπομπή τηλεοπτικού ψηφιακού σήματος για τους δημόσιους και ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας που εκπέμπουν από το Πεταλίδι, ενώ παράλληλα θα διακοπεί η εκπομπή του αναλογικού σήματος για όλους τους σταθμούς. Με την έναρξη της ψηφιακής εκπομπής, περισσότεροι από 120.000 κάτοικοι των νομών Μεσσηνίας και Λακωνίας και μεγάλων πόλεων όπως η Καλαμάτα, η Μεσσήνη και η Κορώνη, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν ψηφιακά τα τηλεοπτικά τους προγράμματα, με τέλεια εικόνα και ήχο, χωρίς χιόνια και είδωλα.

Τα ονόματα των εισακτέων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ από το Λύκειο Γαργαλιάνων

Επώνυμο Όνομα Όν. Πατρός Σχολή Επιτυχίας
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ)
ΒΑΣΙΛΗ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ (ΜΑΡΟΥΣΙ) - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ
ΒΛΑΝΤΟΒ ΜΑΡΙΝ ΓΚΕΟΡΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Τ.Ε. (ΖΑΚΥΝΘΟΣ) - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Τ.Ε.
ΓΕΩΡΓΑΚΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ)
ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΠΡΑΞΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Τ.Ε. (ΧΑΝΙΑ)
ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΚΟΖΑΝΗ)
ΓΚΟΝΗ ΚΑΡΑΜΠΟΤΣΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΟΜΙΚΗΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ)
ΓΚΟΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΑΘΗΝΑ)
ΖΟΜΠΟΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΧΙΟΣ)
ΙΒΑΝΟΒΑ ΝΤΑΝΙΕΛΑ ΝΤΙΝΟΒΑ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
ΚΑΜΠΥΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ KAI ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) - ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ 
ΚΑΜΠΥΛΗ ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΔΡΑΜΑ)
ΚΑΜΠΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΑΤΡΑ)
ΚΑΡΔΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΠΑΤΡΑ)
ΚΑΤΣΙΒΕΛΑ ΔΗΜΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
ΚΑΤΣΟΥΛΑ ΕΛΕΝΗ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΠΑΤΡΑ)
ΚΑΨΙΜΑΛΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ (ΠΑΤΡΑ)
ΚΙΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ)
ΚΟΛΛΙΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. (ΠΕΙΡΑΙΑΣ)
ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ (ΑΜΑΛΙΑΔΑ) (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:1. ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 2. ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 3.ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ)
ΚΟΣΣΥΦΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ)
ΛΙΤΣΑΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΠΑΤΡΑ)
ΛΟΥΜΙΩΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΦΩΤΙΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ)
ΜΑΚΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ)
ΜΑΡΑΒΕΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΙΣΤΟΡΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ)
ΜΠΑΡΚΑ ΗΛΕΚΤΡΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (ΚΟΡΙΝΘΟΣ)
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (ΣΣΕ) - ΟΠΛΑ
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ (ΠΥΡΓΟΣ)  (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:1. ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ 2.ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΑ 3. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ )
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Τ.Ε. (ΖΑΚΥΝΘΟΣ) - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Τ.Ε.
ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΥ ΝΙΚΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΧΑΝΙΑ)
ΠΑΤΣΟΥΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΗΜΕΙΑΣ (ΠΑΤΡΑ)
ΠΟΛΙΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ (ΑΘΗΝΑ) 
ΠΡΟΣΗΛΙΑΚΟΥ ΣΟΦΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ (ΑΘΗΝΑ) 
ΣΕΡΕΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΑΘΗΝΑ)
ΣΚΟΥΤΕΡΗ ΜΑΡΙΑ ΗΛΙΑΣ ΦΥΣΙΚΗΣ (ΠΑΤΡΑ)
ΣΠΙΡΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. (ΛΑΜΙΑ)
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ)
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ   ΚΑΜΠΥΛΗ ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΦΛΩΡΙΝΑ)
ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ (ΣΠΑΡΤΗ) - ΠΑΝ. ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ
ΤΑΓΚΑΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ)
ΤΕΡΙΖΑΚΗΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΧΙΟΣ)
ΤΕΡΙΖΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΑΘΗΝΑ)
ΤΡΑΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΑΘΗΝΑ)
ΤΣΟΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. (ΠΑΤΡΑ) (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:1. ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Τ.Ε. 2. ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ Τ.Ε.)
ΤΣΟΡΩΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (ΑΘΗΝΑ)
ΦΑΣΟΥΛΗ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ)
ΧΑΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. (ΚΑΒΑΛΑ)

30 Αυγούστου 2013

Στον αέρα η κατασκευή του δρόμου Βάλτα - Γαργαλιάνοι

Στον «αέρα» σύμφωνα με πληροφορίες μας βρίσκεται για δεύτερη φορά η δημοπράτηση του έργου για το δρόμο Γαργαλιάνοι - Βάλτα. Το συγκεκριμένο έργο είναι η δεύτερη φορά που επιχειρείται να δημοπρατηθεί. Την πρώτη φορά δημοπρατήθηκε το 2010 με χρηματοδότηση της Νομαρχίας και του Δήμου Γαργαλιάνων, αλλά η εργολαβία διαλύθηκε λίγους μήνες μετά, αφού ο Δήμος Γαργαλιάνων δεν είχε καταθέσει τα χρήματα της απαλλοτρίωσης στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων. Την περασμένη χρονιά ο Δήμος Τριφυλίας πέτυχε με απόφαση του Περιφερειάρχη την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, αφού προηγήθηκε η ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων και η ανασύνταξη της μελέτης οδοποιίας, που χρονολογείται από το 2000, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές. Στη συνέχεια η περιφέρεια έδωσε άδεια δημοπράτησης με την προϋπόθεση σύνταξης σε σύντομο χρονικό διάστημα, των απαραίτητων μελετών για την αντικατάσταση της παλιάς γέφυρας της Βάλτας που υπάρχει στο ρέμα. Ο δήμος Τριφυλίας σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχει ήδη προχωρήσει το θέμα με τη διαδικασία του επείγοντος και έχουν συνταχθεί από το μελετητή οι απαραίτητες μελέτες για τη γέφυρα, που μαζί με την κύρια μελέτη οδοποιίας για το έργο έχουν κατατεθεί στην περιφέρεια. Το πρόβλημα δημιουργείται με την πρωτοφανή απόφαση του επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου να κρίνει ως μη νόμιμη τη δαπάνη που απαιτείται για την εκπόνηση των ανωτέρω μελετών προκειμένου το έργο να δημοπρατηθεί από το ΕΣΠΑ, με το αιτιολογικό ότι δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία και η σύνταξή τους εμπίπτει στα συνήθη καθήκοντα των υπαλλήλων που υπηρετούν στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας. Το συγκεκριμένο έργο εξ’ όσων γνωρίζουμε είναι ίσως το μοναδικό έργο για το Δήμο Τριφυλίας το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και είχε ελπίδες δημοπράτησης και κατασκευής του. Η προτεραιότητα που δίνουν οι κάτοικοι της Βάλτας για τη βελτίωσης της οδού Γαργαλιάνοι- Βάλτα όπως έχουμε διαπιστώσει εδώ και χρόνια, είναι πολύ μεγάλη. Πρόκειται για δρόμο στενό με στροφές κατεστραμμένο οδόστρωμα και πολλά προβλήματα, οποίος εξυπηρετεί τις οικονομικές κοινωνικές και εμπορικές συναλλαγές με το πλησιέστερο κέντρο που είναι οι Γαργαλιάνοι και επιπροσθέτως την καθημερινή μετακίνηση των μαθητών Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που φοιτούν στους Γαργαλιάνους.

Αναστασόπουλος Νικόλαος

19 Αυγούστου 2013

22 Αυγούστου: μεγάλο λαϊκό πανηγύρι στο δάσος της Ευαγγελίστριας Βάλτας

Και φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ο Πολιτιστικός σύλλογος Βάλτας διοργανώνει μεγάλο λαϊκό πανηγύρι στο δάσος της Ευαγγελίστριας Βάλτας, το βράδυ της παραμονής της εορτής την Πέμπτη 22 Αυγούστου. Το πανηγύρι θα ξεκινήσει αμέσως μετά το τέλος του εσπερινού, με τη συμμετοχή λαϊκής ορχήστρας και θα σερβίρεται κρασί, κρύα μπύρα και η παραδοσιακή ''γουρνοπούλα'' σε ένα περιβάλλον μοναδικής ομορφιάς που αξίζει να επισκεφθείτε.
Πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης εδώ