19 Φεβρουαρίου 2009

Πανελλήνιος διαγωνισμός τυποποιημένου ελαιολάδου

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς» σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης, την Ελληνική Εταιρεία Γευσιγνωστών Ελαιοκομικών Προϊόντων (ΕΛ.Ε.Γ.Ε.Π.), το Δίκτυο Ελαιοπαραγωγών Πόλεων Ελλάδος (Δ.Ε.Π.Ε.) και με την υποστήριξη της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου, της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, διοργανώνει τον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Τυποποιημένου Extra Παρθένου Ελαιολάδου 2008-2009 και Συσκευασίας Ελαιολάδου στην Αθήνα. Το πρόγραμμα της πρωτοβουλίας έχει ως εξής:
- 30 & 31 Μαρτίου: 3 οργανοληπτικές δοκιμές των διαγωνιζόμενων προϊόντων.
- 2 Απριλίου: Διαγωνισμός καλύτερης συσκευασίας.
- 3 Απριλίου: Ανακοίνωση με δελτίο Τύπου στα ΜΜΕ των τεσσάρων νικητών.
- Απρίλιος: Απονομή βραβείων στο ΥΠΑΝ παρουσία του γ.γ. Καταναλωτή Γιάννη Οικονόμου.
Ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Τυποποιημένου Extra Παρθένου Ελαιολάδου και Συσκευασίας διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία από το 2004 και αποτελεί πλέον ένα θεσμό που σκοπό έχει να συμβάλει στην ενίσχυση της ποιότητας του ελληνικού τυποποιημένου extra παρθένου ελαιολάδου. Η συμμετοχή σε αυτόν προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στα διαγωνιζόμενα ελαιόλαδα να λάβουν μια τιμητική διάκριση με κύρος και στις εταιρείες παραγωγής και τυποποίησής τους σημαντικά οικονομικά οφέλη από την προβολή και την προώθηση του βραβευμένου προϊόντος. Στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Τυποποιημένου Extra Παρθένου Ελαιολάδου & Συσκευασίας τα διαγωνιζόμενα ελαιόλαδα θα αξιολογηθούν με απόλυτη μυστικότητα ως προς τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους από την Οργανοληπτική Ομάδα του υπουργείου Ανάπτυξης (μόνη επίσημα αναγνωρισμένη στην Ελλάδα) σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου και ως προς τη συσκευασία από έμπειρα στελέχη στο μάρκετινγκ τροφίμων.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη γραμματείας Αναστασία Βασιλοπούλου, τηλ. 27210-62212, 62200, email:depe@kalamata.chambernet.gr & info@olivetreeroute.gr, το αργότερο μέχρι τις 10 Μαρτίου 2009.

Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία