11 Μαρτίου 2009

Παραδοσιακά προϊόντα: Ολόκληρη η Ελλάδα μια δικτυακή αγορά

Εξαπλώνονται τα ηλεκτρονικά καταστήματα που πωλούν παραδοσιακά προϊόντα από όλες τις γωνιές της χώρας. Πολλοί από τους πελάτες «μπαίνουν» στα καταστήματά τους φορώντας τις πιτζάμες τους - και αυτό δεν ενοχλεί κανέναν. Τα μαγαζιά τους είναι σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας και ταυτόχρονα σε απόσταση ενός «κλικ». Όλη η Ελλάδα - και τα παραδοσιακά προϊόντα δεκάδων περιοχών - γίνεται μία αγορά με τη βοήθεια του τηλεφώνου και του Διαδικτύου. Φρέσκα ψάρια από την Κάλυμνο φθάνουν με ένα τηλεφώνημα σε λίγες ώρες στην Αθήνα, φασόλια Πρεσπών, σπιτικές μαρμελάδες και χωριάτικες πίτες από τη Νάουσα έρχονται στην πόρτα σας μαζί με ζυμαρικά, λάδι, μέλι και κρασί από την Κρήτη, κουλουράκια και σοκολατένιες νοστιμιές από τη Μυτιλήνη, γκουρμέ προϊόντα από τη Θεσσαλονίκη και καλλυντικά με βασική ύλη τη μαστίχα από τη Χίο. «Με το ηλεκτρονικό κατάστημα είναι σαν να έχω ένα μαγαζί παντού στην Ελλάδα», λέει ο κ. Θεόδωρος Ντόντης, πρώην αγρότης και νυν επιχειρηματίας που εμπορεύεται με «φυσική» έδρα στη Νάουσα, παραδοσιακά και βιολογικά προϊόντα. «Μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων διευρύνεται απεριόριστα το κοινό που είναι δυνάμει πελάτες μας και οι παραγωγοί διαθέτουμε άμεσα τα προϊόντα μας, χωρίς μεσάζοντες», επισημαίνει ο κ. Αντώνης Μπραουδάκης, υπεύθυνος της αγροτοτουριστικής επιχείρησης Μπραουδάκης Family στις Βρύσες Χανίων.
Τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Νielsen πάνω από 875 εκατομμύρια καταναλωτές σε όλο τον κόσμο έχουν ψωνίσει από το Διαδίκτυο, αριθμός που ισοδυναμεί με αύξηση 40%. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 78% των Ελλήνων χρηστών του Ίντερνετ έχει κάνει έστω μία ηλεκτρονική αγορά, ενώ ο αριθμός των χρηστών συνεχώς αυξάνεται. Οι πελάτες - όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο - επιβαρύνονται με τα έξοδα αποστολής, αλλά οι Έλληνες, στη μεγάλη τους πλειονότητα επιλέγουν να πληρώνουν με αντικαταβολή τα προϊόντα που παραγγέλλουν και παραλαμβάνουν και λιγότερο με τις πιστωτικές τους κάρτες - αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στο εξωτερικό.

Πηγή: εφημερίδα Τα Νέα

1 σχόλια:

ΚΑΙΤΗ ΓΚΙΑΛΗ είπε...

Η ιστοσελίδα βιοΠοιότητα - BIOPOIOTITA.GR δημιουργήθηκε για να συμβάλλει αποτελεσματικά στην προβολή – παρουσίαση και προώθηση εγγυημένων, ασφαλή τροφίμων και ποτών που παράγονται με βιολογικές ή παραδοσιακές μεθόδους φιλικές στο περιβάλλον.
www.biopoiotita.gr
Αν θέλετε να προβάλλεται τα ποιοτικά προϊόντα σας επικοινωνήστε μαζί μας, στείλτε μας email με τη λέξη ενημέρωση για να σας στείλουμε ενημερωτικά αρχεία