11 Απριλίου 2009

Lesvos Shops ή αλλιώς πως γίνεται προώθηση τοπικών προϊόντων

Tα Lesvos shops Αυθεντικά προϊόντα Λεσβιακής και Λημνιακής παράδοσης δημιουργήθηκαν από την Αναπτυξιακή εταιρεία Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου (Α.Ε.Ν.Α.Λ), στα πλαίσια της προσπάθειας της να αναδείξει το νομό Λέσβου και να προωθήσει τα τοπικά προϊόντα του (δηλ των νησιών Λέσβου, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου), δημιουργώντας μια αγορά για τα προϊόντα αυτά. Επισκεφθήκαμε πρόσφατα το κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας (Αθηνάς 33) και διαπιστώσαμε ότι σε έναν προσεγμένο χώρο μπορεί κάποιος να βρεί το διάσημο ούζο του νησιού, το λημνιό κρασί, τα βιολογικά και μη ελαιόλαδα, το λαδοτύρι και τη γραβιέρα Μυτιλήνης, το κασέρι των συνεταιρισμών της Ερεσού, το φημισμένο μέλι Λέσβου, τον χαλβά, τα αμυγδαλωτά, τις παραδοσιακές μαρμελάδες και τα φυτικά καλλυντικά που ταιριάζουν γάντι με την όλη ατμόσφαιρα. Τα Lesvos Shops διαθέτουν τέσσερα καταστήματα, ένα στη Μυτιλήνη, δύο στην Αθήνα και ένα στον Πειραιά.
Αυτά να τα βλέπουμε εμείς οι Μεσσήνιοι και να μην αναρωτιώμαστε πως άλλοι νομοί και συνεταιρισμοί τα καταφέρνουν στην προώθηση των προϊόντων τους...

2 σχόλια:

George State είπε...

Ελπίζω οι μεσσήνιοι να αποδειχτείτε "της προκοπής" και να μην ακολουθήσετε τον δρόμων των δικών μας με το Lesvoshop που το νου τους το είχαν στη μάσα και όχι στη δουλειά και στο τέλος φάνηκαν τα αποτελέσματα.

Valta Trifilias είπε...

κρίμα...