7 Απριλίου 2010

Τελικά οργανωθήκαμε...

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα στις 12 το μεσημέρι, στο Δημοτικό σχολείο του χωριού, η συγκέντρωση του συλλόγου Βαλταίων ''Η Ευαγγελίστρια'', με τη συμμετοχή αρκετών συγχωριανών. Η συνάντηση ξεκίνησε με ενημέρωση από την πλευρά του Προεδρείου για τις δράσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής από το σύλλογο και για αυτές που θα ακολουθήσουν. Όπως ενημέρωσαν αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η επισκευή του παλιού κτηρίου του συλλόγου και η δημοπράτηση για την επισκευή του δημοτικού σχολείου, ώστε να χρησιμοποιηθεί πλέον ως λαογραφικό μουσείο και πινακοθήκη των έργων του Βαλταίου ζωγράφου Garsot, με τη συνδρομή του Δήμου.
Ως βασικοί μελλοντικοί στόχοι τέθηκαν:
- η ανάδειξη και η βελτίωση της πρόσβασης στις δύο φυσικές ομορφιές του χωριού, του φαραγγιού ''Κόκκινα Πατερά'' και του Δάσους της Ευαγγελίστριας,
- η επισκευή και ανάδειξη του παλιού γεφυριού δίπλα στο ελαιοτριβείο,
- η συνέχιση των εργασιών για τη δημιουργία του πάρκου στη βόρεια είσοδο του χωριού,
- η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Πιο συγκεκριμένα με τη συμβολή των γυναικών του χωριού αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθούν σειρά εκδηλώσεων τις ημέρες της εορτής του Αγίου Παντελεήμονα όπως: γιορτή ελαιολάδου και σταφίδας με διαγωνισμό μαγειρικής, με βάση τα δύο αυτά προϊόντα, στις 25 Ιουλίου, κουκλοθέατρο και παιδικό πάρτι στις 26 Ιουλίου και πανηγύρι για τη γιορτή του Αγίου Παντελεήμονα στις 27 Ιουλίου. Επίσης η διοργάνωση για μια ακόμα χρονιά λαϊκού πανηγυριού στο δάσος Ευαγγελίστριας στις 23 Αυγούστου.
Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση εφ' όλης της ύλης και τέθηκαν προτάσεις που αφορούν τη γενικότερη βελτίωση των υποδομών του χωριού. Σε αυτή την κατεύθυνση αποφασίστηκε αντιπροσωπεία του συλλόγου να επισκεφτεί τις επόμενες ημέρες τον Δήμαρχο Γαργαλιάνων ώστε να του θέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το χωριό, όπως η άσχημη κατάσταση του οδικού δικτύου, και να ζητήσει τη συνδρομή του Δήμου για μελλοντικές δράσεις.
Όσον αφορά το μέλλον του συλλόγου τονίσθηκε η ανάγκη για εγγραφή νέων μελών και η συμμετοχή περισσοτέρων στις διάφορες δράσεις, ώστε ο σύλλογος να παραμείνει δραστήριος και ζωντανός, καθώς και η συγχώνευση με τον παρόντα σύλλογο του παλιού συλλόγου των εν Αθήναις Βαλταίων, ώστε και οι συγχωριανοί που κατοικούν στην Αθήνα να μπορέσουν να συμμετέχουν αφού ο παλιός σύλλογος δεν δραστηριοποιείται πλέον.
Για τους λόγους αυτούς ορίσθηκε ως επόμενη ημερομηνία συνάντησης η Παρασκευή 13/8/2010 και ώρα 21:00 και ως πιθανή ημερομηνία εκλογών για την ανάδειξη νέου Προεδρείου τέτοια που να συμπίπτει με τις επόμενες Δημοτικές εκλογές, ώστε να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία και οι Βαλταίοι της διασποράς.
Για οποιαδήποτε αλλαγή στις παραπάνω ημερομηνίες θα υπάρξει ενημέρωση.