19 Φεβρουαρίου 2011

Τουριστικό Γαργαλιάνων: η άλλη άποψη...

"Ντροπή για τους Γαργαλιάνους" χαρακτήρισε το Τουριστικό της πόλης ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο οποίος το επισκέφτηκε τη Δευτέρα μετά τη σύσκεψη που είχε στους Γαργαλιάνους με τον Αντιδήμαρχο Ευστάθιο Ανδρινόπουλο και δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους. Ακόμη σημείωσε ότι θα προχωρήσει ο καθαρισμός του χώρου, η νομιμοποίηση και η αξιοποίησή του με παραχώρηση σε ιδιώτη. Ακόμη, στις δηλώσεις του που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Ελευθερία σημείωσε ότι θα προχωρήσει ο καθαρισμός του χώρου, η νομιμοποίηση και η αξιοποίησή του με παραχώρηση σε ιδιώτη. Τί ΔΕΝ είπε και γιατί;;;
ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ:
- Το πρόβλημα ήταν (ίσως και είναι) δυσεπίλυτο.
- Το Τουριστικό είναι Εντός Ζώνης, Εκτός Σχεδίου.
- Το οίκημα για να έχει νόμιμη άδεια έπρεπε να είναι 600τμ.
- Το οίκημα, παράνομα - αυθαίρετα, έχει διπλάσια από ότι θα έπρεπε τετραγωνικά μέτρα.
- Για να νομιμοποιηθεί θα έπρεπε το μισό περίπου να γκρεμιστεί.
- Η προηγούμενη δημοτική αρχή Γαργαλιάνων έκανε όλες τις ενέργειες και παρεμβάσεις για τη νομιμοποίησή του.
- "Παράθυρο" για την Νομιμοποίηση ήταν και είναι να χαρακτηριστεί "παραδοσιακό".
- Η προηγούμενη δημοτική αρχή Γαργαλιάνων έκανε παρεμβάσεις για να χαρακτηριστεί "παραδοσιακό" και να νομιμοποιηθεί
- Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Γαργαλιάνων, με επιβλέποντα μηχανικό τον κ. Σκουτέρη έκανε όλες τις μελέτες και διαδικασίες για να χαρακτηριστεί "παραδοσιακό".
- Ο πρώην Νομάρχης στήριξε την προσπάθεια για να χαρακτηριστεί "παραδοσιακό" και νομιμοποιηθεί το κτίριο.
- Ο τότε και νυν Προϊστάμενος της Πολεοδομίας δεν υπέγραφε, παρά το ότι είχε όλες τις μελέτες και τα συνοδευτικά έγγραφα που επέτρεπαν το χαρακτηρισμό του κτιρίου ως "παραδοσιακού".
- Ο φάκελλος για τη νομιμοποίηση του κτιρίου, από την προηγούμενη δημοτική αρχή Γαργαλιάνων είναι πλήρης μελετών και εγγράφων και το μόνο που απομένει είναι η υπογραφή του Προισταμένου της Πολεοδομίας.
Αυτά δεν τα γνωρίζει ο κ. Κόλλιας;;; Δεν τα ξέρει;;; Δεν βρέθηκε ούτε ένας να τον ενημερώσει;;; Ο ίδιος, δεν ήξερε, δε ρώταγε για να μάθει;;; Ή τα ξέρει, αλλά για να μη θυμώσουν οι σύμβουλοί του στους Γαργαλιάνους επειδή θα έλεγε για την προηγούμενη δημοτική αρχή, δεν τα είπε και τα απέκρυψε;;; Μήπως θέλει να καρπωθεί το αγώνα της προηγούμενης δημοτικής αρχής Γαργαλιάνων για τη νομιμοποίηση, από την οποία τα βρήκε και τα παρέλαβε όλα έτοιμα;;;

Ένας Γαργαλιανιώτης.
Αναγνώστης του Φιλιατρά News

Σχόλιο: Άσχετα απ' όλα αυτά, το αποτέλεσμα μετράει... όντως είναι ντροπή για τους Γαργαλιάνους...