20 Οκτωβρίου 2008

Δρόμος Βάλτα - Γαργαλιάνοι

Διαβάστε τι γράφτηκε τον Ιούλιο στη εφημερίδα Θάρρος τη Καλαμάτας για το δρόμο Βάλτας Γαργαλιάνων. Ελπίζω κάποια στιγμή να ξεκινήσουν επιτέλους.

''Σε ένα μήνα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, αναμένεται να δημοπρατηθεί η κατασκευή του δρόμου Βάλτα – Γαργαλιάνοι, αφού προηγουμένως εγκριθεί από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας και το Δημοτικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων το κείμενο της σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΝΑΜ και Δήμου Γαργαλιάνων, όπως είπε μιλώντας στο «Θάρρος» ο δήμαρχος Στ. Καλοφωλιάς.
Ο κ. Καλοφωλιάς, ο οποίος βρέθηκε προ ημερών στη Ν.Α. Μεσσηνίας, επικεφαλής αντιπροσωπείας από μέλη της Δημοτικής Αρχής και της μειοψηφίας, συζήτησε με το νομάρχη Δημ. Δράκο για την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου και, τελικά, αποφασίστηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με φορέα υλοποίησης τη Ν.Α. Μεσσηνίας. Πρόκειται για έργο που είναι μελετητικά ώριμο και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 1.000.000 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά θα γίνουν σημαντικά έργα βελτίωσης, καθώς ο εν λόγω δρόμος είναι πολύ στενός σε κάποια σημεία, η άσφαλτος είναι κατεστραμμένη και παρουσιάζει κατολισθητικά φαινόμενα με τις έντονες βροχοπτώσεις σε σημείο ώστε να διακόπτονται ακόμη και τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Γενικότερα, είναι το μοναδικό δημοτικό διαμέρισμα που δε διαθέτει ικανοποιητική σύνδεση με την έδρα του Δήμου. Αν όλα πάνε καλά, εκτιμάται ο ανάδοχος να έχει ξεκινήσει τις εργασίες πριν το τέλος της χρονιάς.''

Αντε να δούμε.........