4 Μαΐου 2011

Γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας 2011

Από τις 14 Μαΐου έως τις 9 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί και φέτος, για πέμπτη χρονιά, η «ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ». Η Γιορτή συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το νεοσύστατο Δήμο Τριφυλίας, τον Όμιλο Φίλων Αγρίλη (ΟΦΑ), το Σύλλογο Γεωπόνων Τριφυλίας, την Ένωση Νέων Αγροτών Μεσσηνίας, τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών και τους φορείς των παραγωγών. Σκοπός της παραμένει η ενημέρωση των παραγωγών, διακινητών, εξαγωγικών φορέων και καταναλωτών για την καλλιέργεια και εμπορεία του καρπουζιού και βεβαίως η μεγαλύτερη δυνατή προβολή και διαφήμιση του προϊόντος.
Στην έναρξή της, που συμπίπτει με την έναρξη της συγκομιδής του καρπουζιού, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου, ημερίδα στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο στα Φιλιατρά. Ομιλητές θα είναι ο Diego Gimenez, εμπορικός Διευθυντής, και o Pablo Mora, Υπεύθυνος Ποιότητας, της Οργανώσεως Anecoop. Η Anecoop είναι Δευτεροβάθμια Συνεταιριστική Οργάνωση της Ισπανίας με 79 Συνεταιρισμούς μέλη. Η οργάνωση αυτή χαρακτηρίζεται από εξαιρετική δραστηριότητα όχι μόνο στην Ισπανία αλλά και στον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου και της Ευρώπης. Πιστεύουμε ότι όσοι παρακολουθήσουν την ημερίδα, είτε είναι παραγωγοί είτε είναι στελέχη συνεταιριστικών οργανώσεων, πολλά μπορούν να ωφεληθούν από τις εμπειρίες και την τεχνογνωσία τους.
Η λήξη των εκδηλώσεων θα γίνει στον Αγρίλη το διήμερο 18 και 19 Ιουνίου. Τις δύο αυτές ημέρες εκτός από τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις θα λειτουργήσει έκθεση τοπικών αγροτικών προϊόντων και έκθεση γεωργικού εξοπλισμού και εφοδίων. Φέτος για πρώτη χρονιά, η Οργανωτική Επιτροπή της «Γιορτής Καρπουζιού Μεσσηνίας» είχε την ιδέα να προσκαλέσει καλλιτέχνες - γλύπτες που πρωτοπορούν χρησιμοποιώντας υλικά πέρα από τα συνηθισμένα, όπως είναι το καρπούζι, να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν τα έργα τους στο κοινό. Έτσι καλλιτέχνες που κάνουν γλυπτική ή χαρακτική στο καρπούζι μπορούν να επικοινωνήσουν και να δηλώσουν συμμετοχή στη γραμματέα της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Βίκυ Αλεξανδροπούλου (e-mail: v.koula@hotmail.com, τηλ.: 2761360023). Στην κ. Αλεξανδροπούλου μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση με εκθεσιακό περίπτερο.

Περισσότερα: watermelonmessinias.gr