30 Ιανουαρίου 2014

526 Μεσσηνιακές λέξεις και φράσεις!

Η ομάδα ενός αξιόλογου blog της περιοχής μας κατάφερε και συγκέντρωσε 526 Μεσσηνιακές λέξεις και φράσεις! Αξίζει μια επίσκεψη για να τις ανακαλύψετε.

κλίκ στην εικόνα για επίσκεψη στο blog: messiniaka.blogspot.gr

http://messiniaka.blogspot.gr/





















Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Χαραλάμπους Φιλιατρών


Γεφύρι Λαγκουβάρδου: Φτάνουμε προς το τέλος του έργου;

Ένα έργο που είναι απαραίτητο για την περιοχή της Τριφυλίας πλέον βρίσκεται στην τελική ευθεία. Με εντατικό ρυθμό προχωρούν οι εργασίες για την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου στο γεφύρι του Λαγκουβάρδου. Οι εργασίες για το μπάζωμα του δρόμου βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Αφού μπαζωθεί ο δρόμος σειρά έχει η ασφαλτόστρωση και τέλος η σήμανση. Όσον αφορά την ημερομηνία παράδοσης του έργου αυτό είναι ακόμη άγνωστο. Ακούγονται πολλές ημερομηνίες, αλλά ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα.

Πηγή: gargalianoionline.gr

22 Ιανουαρίου 2014

Κοπή πίτας Πολιτιστικού Συλλόγου Βάλτας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βάλτας εύχεται σε όλους Καλή Χρονιά και ενημερώνει τους απανταχού Βαλταίους πως θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας αυτό το Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 18:00, στο κτήριο του πρώην δημοτικού σχολείου του χωριού.

Σας περιμένουμε.

21 Ιανουαρίου 2014

Οριστική κατάσταση των δικαιούχων της Δράσης 1.1 Βιολογική Γεωργία στην Τριφυλία

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Τριφυλίας Π.Ε Μεσσηνίας ανακοινώνει την οριστική κατάσταση των δικαιούχων και απορριπτόμενων στη Δράση 1.1 « Βιολογική Γεωργία » του μέτρου 2.1.4 Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις του Π.Α.Α που αφορά την υπ’ αρίθμ 74/ 4119/13-1-2012 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (Νέα Πενταετία ). Οι καταστάσεις αυτές έχουν αναρτηθεί στα Γραφεία της ΔΑΟΚ Τριφυλίας και στους Δήμους της περιοχής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για λεπτομέρειες στα γραφεία και στα τηλέφωνα της ΔΑΟΚ Τριφυλίας , Ελ. Βενιζέλου 29 Κυπαρισσία 24500, 2761022530. Ακολουθούν οι σχετικές καταστάσεις με τους επιτυχόντες και τους απορριπτόμενους (κλίκ για μεγέθυνση):


Κοπή πίτας της Ομοσπονδίας Συλλόγων – Συνδέσμων Τριφυλίας

Την πίτα της κόβει η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ – ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ τη Δευτέρα 27-1-2014 στις 18.30 στο Ξενοδοχείο STANLEY Οδυσσέως 1, Πλατεία Καραϊσκάκη (δίπλα από την έξοδο του ΜΕΤΡΟ στη στάση Μεταξουργείο). Φέτος θα τιμηθούν ο κος ΚΟΡΡΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ομότιμος καθηγητής προϊστορικής αρχαιολογίας ο οποίος συνέβαλε στην ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής μας & η συμπατριώτισσά μας κα ΓΕΩΡΓΙΑ Ν. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (Μαλλούσα) ποιήτρια και Συγγραφέας. Χορηγός της εκδήλωσής είναι η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΚΤΕΛ) δια του προέδρου της κου ΣΟΦΟΚΛΗ ΦΑΤΣΙΟΥ.

1 Ιανουαρίου 2014

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ... ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2014!!!