3 Ιουνίου 2014

Εκδήλωση στο Τρενοτεχνείο: ''Κίνδυνοι και ασφάλεια κατά την καταστολή δασικών πυρκαϊών''

Την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014 στις 19:00, θα διεξαχθεί εκδήλωση με θέμα: “Κίνδυνοι και ασφάλεια κατά την καταστολή δασικών πυρκαϊών”, στον πολυχώρο πολιτισμού “Τρενοτεχνείο”. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει: α) παρουσίαση αποτελεσμάτων που έχουν προκύψει από την καταγραφή και μελέτη της συμπεριφοράς πραγματικών δασικών πυρκαϊών και β) θεματική ενότητα για την ασφάλεια κατά τη δασοπυρόσβεση. Ομιλητής: Μιλτιάδης Αθανασίου.
Πρόγραμμα εκδήλωσης:
19:00 – 19:45 Α’ Μέρος Συμπεριφορά δασικών πυρκαϊών και κίνδυνοι κατά τη δασοπυρόσβεση. Περιπτώσεις καταγραφής της εξέλιξης δασικών πυρκαϊών στο πεδίο.
19:45 – 19:55 Διάλειμμα
19:55 – 20:40 Β’ Μέρος Περιπτώσεις καταγραφής της εξέλιξης δασικών πυρκαϊών στο πεδίο (συνέχεια). Ασφάλεια κατά τη δασοπυρόσβεση
20:40 – 21:00 Συζήτηση.
Ο Μιλτιάδης Αθανασίου είναι Περιβαλλοντολόγος, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών και εκπονεί διδακτορική διατριβή με θέμα σχετικό με την πρόβλεψη της συμπεριφοράς των δασικών πυρκαϊών στην Ελλάδα. Είναι εθελοντής Πολιτικής Προστασίας από το 2000 και κατά τις τέσσερεις τελευταίες αντιπυρικές περιόδους είναι ιπτάμενος Σύνδεσμος του Πυροσβεστικού Σώματος σε πυροσβεστικό ελικόπτερο βαρέως τύπου. (επιπλέον πληροφορίες στο: www.m-athanasiou.gr)