9 Σεπτεμβρίου 2014

Το νέο Προεδρείο & οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Τριφυλίας

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας στην πρώτη του συνεδρίαση της νέας δημοτικής περιόδου, με πρόεδρο τον Γιάννη Καλκαβούρα. Αντιπρόεδρος ανεδείχθη με την τρίτη ψηφοφορία ο Δημήτρης Κουτσούλης από τη μείζονα Αντιπολίτευση, ενώ από το προεδρείο απουσιάζει εκπρόσωπος των ελασσόνων μειοψηφιών αφού δεν είχαν προ-συνεδριάσει για να προτείνουν εκπρόσωπο και ο προεδρεύων Παναγιώτης Τσίγγανος κάνοντας αυστηρή εφαρμογή του γράμματος του νόμου, ζήτησε να προταθεί για γραμματέας του Σώματος υποψήφιος της Συμπολίτευσης, όπως και έγινε – παρά τις αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης – και γραμματέας εξελέγη ο Αναστάσιος Αδρακτάς από τη Συμπολίτευση. Επιφυλλάξεις για την ψηφοφορία για γραμματέα εξέφρασε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και γι’ αυτό δήλωσαν παρόντες αρνούμενοι ψήφου, θέση με την οποία συμφώνησε και ο Δημήτρης Τάμπασης από τη Ρ.Α.ΚΙ. ενώ ο Σαράντος Κουκούμης, όπως και σε όλες τις ψηφοφορίες, ψήφισε λευκό.
Στην Οικονομική Επιτροπή, τακτικά μέλη από τη Συμπολίτευση εξελέγησαν οι Γιάννης Μερκούρης, Γιώργος Τσακανίκας, Θεόδωρος Τσαλαμανδρής – κανένας εκ των οποίων δεν συγκέντρωσε τη θετική ετυμηγορία όλων των ψηφισάντων – ενώ από την Αντιπολίτευση ο Ευστάθιος Ανδρινόπουλος – λαμβάνοντας 25 ψήφους επί 25 ψηφισάντων- και ο Γιώργος Στεργιόπουλος. Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, τακτικά μέλη από τη Συμπολίτευση εξελέγησαν οι Αναστάσιος Πούλος, Παναγιώτης Τσίγγανος, Ζαχαρίας Κανελλόπουλος και Γιάννα Κωνσταντέλου, ενώ από την Αντιπολίτευση ο Σωτήρης Μπακούρος και ο Αλέξανδρος Κουτρουμπής. Εκπρόσωποι στη γενική συνέλευση της ΠΕΔ εξελέγησαν από τη Συμπολίτευση οι Δημήτριος Σαρμαντζής, Γεώργιος Τσακανίκας και Αναστάσιος Αδρακτάς και από την Αντιπολίτευση οι Ευστάθιος Ανδρινόπουλος και Σωτήρης Μπακούρος. Σημειώνεται ότι από τη συνεδρίαση δεν έλειψαν οι στιγμιαίες «εντάσεις» και «ενστάσεις» για τη διαδικασία, η διάρκεια της συνεδρίασης άγγιξε τις δυόμιση ώρες και από αυτή απουσίαζε ο επικεφαλής της Ρ.Α.ΚΙ. Γιώργος Θεοδωρακόπουλος.

Την ίδια ώρα τα ονόματα των έξι αντιδημάρχων στον δήμο Τριφυλίας, η θητεία των οποίων θα είναι 2,5 χρόνια (χωρίς να είναι δεσμευτική η χρονική διάρκεια), ανακοίνωσε ο νέος δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη της νέας περιόδου για τον Δήμο Τριφυλίας. O κ. Κατσίβελας δημοσιοποίησε τις αποφάσεις του υποστηρίζοντας ότι το κριτήριο για την επιλογή τους, σε πρώτη φάση, είναι η δημιουργία ενός σχήματος ωφέλιμου για τον Δήμο Τριφυλίας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως τα πρόσωπα που θα αξιοποιηθούν και θα αναλάβουν διοικητικές ευθύνες στην δεύτερη φάση της πεντάχρονης διοίκησης δεν έχουν όλες τις ικανότητες να ήταν οι επιλογές της πρώτης στιγμής. Επίσης, αναφέρθηκε στην μείωση του αριθμού των δημοτικών συμβούλων και στον αντίκτυπο που έχει στην λειτουργία του Δήμου. Ο κ. Κατσίβελας ανέφερε πως η πλειοψηφία έχει 16 συμβούλους και ανάλογα με τις ευθύνες που αναλαμβάνουν είναι λίγοι για να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε όλες τις θέσεις. Ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά: «Θα πρέπει να αφιερώσουμε ψυχή και σώμα στην υπόθεση Δήμος Τριφυλίας». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι νέοι αντιδήμαρχοι στο Δήμο Τριφυλίας είναι: Αδρακτάς Ιωάννης -Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής -Τεχνικών Υπηρεσιών κ Έργων , Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Πρόεδρος Ποιότητας Ζωής και συντονιστής για τη Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων. Πανουσιοπούλου Μαρία -Αντιδήμαρχος Οικονομικών Προγραμματισμού κ Ανάπτυξης, Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής . Τσίγγανος Παναγιώτης -Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης- Προστασίας Περιβάλλοντος κ Συντονιστής για τη Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας. Μερκούρης Ιωάννης -Διοικητικής και Κοινωνικής Μέριμνας-Καθημερινότητας του Πολίτη – Παιδείας και Συντονιστής για τη Δημοτική Ενότητα Αετού. Παπαθεοδοσίου Βασίλειος -Αντιδήμαρχος Υγείας- Πρόνοιας Κοινωνικής Πολιτικής- Εθελοντισμού -Μεταναστευτικής Πολιτικής και συντονιστής για τη Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών. Χρονόπουλος Σπυρίδων -Πολιτικής Προστασίας -Πολεοδομίας και συντονιστής δια την ΔΕ Αυλώνος Τέλος, ως Εντεταλμένοι Σύμβουλοι ορίστηκαν οι εξής: Τσαλαμανδρής Θεόδωρος Γεωργικής Ανάπτυξης και συντονιστής ΔΕ Τριπύλης Κωσταντέλου Ιωάννα – Υπεύθυνη επικοινωνίας Δημοσίων σχέσεων κ Τουριστικής Ανάπτυξης.

Πηγή: .gargalianoionline.gr