22 Οκτωβρίου 2009

Δήμος Γαργαλιάνων: Συνεχείς έλεγχοι για την ποιότητα του νερού

“Οι συνεχείς έλεγχοι διασφαλίζουν την ποιότητα του νερού. Οταν διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα ειδοποιήθηκαν οι δημότες και διακόπηκε προσωρινά η παροχή νερού”. Με τα λόγια αυτά σχολιάζει ο δήμαρχος Γαργαλιάνων Σταύρος Καλοφωλιάς την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Περιβαλλοντικός - Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων και με την οποία ζητά την επέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών, επειδή η δημοτική αρχή δεν διέκοψε την υδροδότηση, ενώ γνώριζε ότι το νερό ήταν ακατάλληλο. Ο κ. Καλοφωλιάς δήλωσε ότι τα στοιχεία για την καταλληλότητα του νερού τα έχει συλλέξει ο δήμος και ότι είναι στη διάθεση όλων των δημοτών. “Οταν τα στοιχεία έδειξαν πρόβλημα, όπως συνέβη πριν περίπου ένα μήνα στο Γυμνάσιο - Λύκειο Γαργαλιάνων, ειδοποιήσαμε και διακόψαμε προσωρινά την παροχή νερού” σημείωσε ο κ. Καλοφωλίας. Παράλληλα τόνισε ότι το σύστημα χλωρίωσης του δήμου είναι από τα καλύτερα που διαθέτουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης. O δήμαρχος Γαργαλιάνων σημείωσε ότι τα αποτελέσματα των συνεχών μετρήσεων και γενικότερα της προσπάθειας για βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού είναι πλέον ορατά, καθώς τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει κάνενα πρόβλημα.

Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία

1 σχόλια:

Φώτης είπε...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

ΑΙΤΗΣΗ

Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού
Συλλόγου Γαργαλιάνων




Θέμα:

«Ενημέρωση των πολιτών του Δήμου Γαργαλιάνων, σχετικά με τα μέτρα διασφάλισης της ποιότητας του πόσιμου ύδατος, που έχει πάρει η Δημοτική Αρχή του Δήμου»




Γαργαλιάνοι, 11 Νοεμβρίου 2009




Κοινοποίηση:

1.καν Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Υπουργό Υγείας &
Κοινωνικής Αλληλεγγύης

2.καν Τ. Μπιρμπίλη
Υπουργό Περιβάλλοντος

3. καν Εισαγγελέα
Πρωτοδικών Κυπαρισσίας

4. κ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

5. κ. Δ. Δράκο,
Νομάρχη Μεσσηνίας

6. κ. Δ. Κουσελά Βουλευτή Μεσσηνίας

7. κ. Ο. Βουδούρη Βουλευτή Μεσσηνίας

8. καν Νάντια Γιαννακοπούλου Βουλευτή Μεσσηνίας

9. κ. Α. Σαμαρά Βουλευτή Μεσσηνίας

10. κ. Ι. Λαμπρόπουλο Βουλευτή Μεσσηνίας

11. καν Α. Σπέντζουρα Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας Μεσσηνίας ΠΡΟΣ : (Αριθ. Πρωτ.: 8060 16-11-09)

τον Δήμαρχο Γαργαλιάνων
Σταύρο Καλοφωλιά
Ενταύθα

Κύριε Δήμαρχε,

Ο Π.Π.Σ.Γ. κατήγγειλε δημόσια τα σοβαρά προβλήματα στην ποιότητα του πόσιμου νερού Γαργαλιάνων και έκανε αίτηση εισαγγελικής παρέμβασης (Α09/972, 21-9-09). Λαμβάνοντας υπόψη την σοβαρότητα του θέματος, που αφορά την κατανάλωση ακατάλληλου νερού από τους Δημότες Γαργαλιάνων (τους περισσότερους μήνες των τελευταίων ετών) και τις δημόσιες δηλώσεις σας στην εφημερίδα «Ελευθερία» (22-10-09) και στο Δημοτικό Συμβούλιο (30-10-09) ότι: «Όταν διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα ειδοποιήθηκαν οι δημότες και διακόπηκε προσωρινά η παροχή νερού», ότι «ποτέ δεν βρήκαμε κανένα δείγμα που να δημιουργεί πρόβλημα για την υγεία», ότι «υπάρχει & η υποψία μήπως πήγε το δάχτυλο κάποιου από αυτούς που πήραν την μέτρηση», ότι «δεν μπορεί να γράφονται τέτοιες ανακρίβειες» και «Διαβεβαιώνω επισήμως ότι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο νερό του Δήμου», παρακαλούμε προκειμένου να μάθουν οι πολίτες την αλήθεια να μας χορηγήσετε (για την χρονική περίοδο από τον Ιανουάριο 2003 μέχρι και τον Οκτώβριο 2009)τα παρακάτω:

1. Γνήσια αντίγραφα όλων των ανακοινώσεων του Δήμου Γαργαλιάνων με τις οποίες ο Δήμος ειδοποιούσε τους δημότες όταν τα πιστοποιητικά εργαστηριακής εξέτασης (του πιστοποιημένου και συμβεβλημένου με το Δήμο εργαστηρίου), βεβαίωναν την ακαταλληλότητα του νερού για ανθρώπινη χρήση (πόσιμο, μαγείρεμα, μπάνιο).

2. Γνήσια αντίγραφα των επιστολών του Δήμου προς την επόπτη Δημόσιας Υγείας Μεσσηνίας με τις οποίες της κάνατε γνωστά τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, κάθε φορά που τα αποτελέσματα ήταν «εκτός των ορίων» όπως καθορίζονται με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Υ2/2600/2001.

Παρακαλούμε επίσης, να μας ενημερώσετε για τα ακόλουθα:

1. Ποια ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας των καταναλωτών του νερού έλαβε η Δημοτική Αρχή Γαργαλιάνων σε κάθε περίπτωση που βεβαιωνόταν η ακαταλληλότητα του νερού.

2. Πότε (ημερομηνίες) διακόπηκε προσωρινά η παροχή νερού στους Γαργαλιάνους μετά από διαπίστωση του Δήμου ότι υπάρχει πρόβλημα ποιότητας του νερού;

Για το Δ.Σ. του Π.Π.Σ.Γ.

Φώτης Χ. Παναγιωτακόπουλος
Πρόεδρος