6 Φεβρουαρίου 2010

Έδρα νέου Δήμου απαιτούν οι Γαργαλιάνοι

Με εντάσεις, καταγγελίες αλλά και προτάσεις κύλησε σε ηλεκτρισμένη αρχικά ατμόσφαιρα η συνεδρίαση του Δ.Σ. Γαργαλιάνων για τη διοικητική μεταρρύθμιση όταν ο πολίτης κ. Παναγιωτακόπουλος και εκπρόσωπος φορέα της πόλης καταφέρθηκε κατά του Δημάρχου και του Δ.Σ. για αφεντικά και δούλους που προωθούν συνένωση της πόλης με τους Γαργαλιάνους και την επιστολή του που δημοσιεύτηκε στον Τύπο. Τα πνεύματα ηρέμησαν άμεσα μετά την πρόταση που διετύπωσε η πλειοψηφία ενώ το κείμενο καταδίκασαν εκτός απο το Δήμαρχο, ο Αντιδήμαρχος κ .Σοκορέλλης, ο κ. Δεληγιάννης από την αντιπολίτευση αλλά και το Δ.Σ. Ανάλυση του νέου 'Καλλικράτη' επιχείρησε ο Δήμαρχος κ. Σταύρος Καλοφωλιάς ο οποίος καταθέτοντας την πρόταση της πλειοψηφίας τάχθηκε αρχικά υπέρ της Ενιαίας Διοικητικής δομής της Πελοποννήσου ως γεωγραφική οντότητα και 2ον συμφώνησε με την αναγκαιότητα λειτουργίας του νέων Δήμων εκφράζοντας παρατηρήσεις για το χωροταξικό. Ουσιαστικά η πρόταση που κατατέθηκε είναι 1ον να παραμείνουν οπωσδήποτε έδρα του νέου Δήμου οι Γαργαλιάνοι επειδή διαθέτουν λειτουργικές υπηρεσίες και καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών, 2ον η πληθυσμιακή ικανότητα της περιοχής διασφαλίζει ένα εύρωστο Δήμο που θα λάμψει λόγω και της αίγλης της Π.Ο.Τ.Α και 3ον η έδρα του Δήμου θα μείνει στην πόλη είτε εφαρμοστεί η πρόταση του Ι.Τ.Α. για 6 Δήμους στη Μεσσηνίας μαζί με τα Φιλιατρά, Νέστορος, Παπαφλέσσα, είτε υπάρξει προοπτική για 9 Δήμους και συμπόρευση με 1-2 γειτονικούς όμορους Δήμους. Την αναγκαιότητα νέας μεταρρύθμισης επισήμανε από την πλευρά του τόσο ο κ. Τσορώνης απο την πλειοψηφία όσο και οι Αντιδήμαρχοι κ. Ευστάθιος Σοκορέλλης και Μιχάλης Αποστολόπουλος ενώ παρατηρήσεις κατατέθηκαν για την διοικητική δομή από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Παράλληλα οι φορείς και πολίτες στην κατάμεστη αίθουσα κατέθεσαν τις απόψεις τους πάνω στο θέμα.

Πηγή: radio936
UPDATE: Απάντηση - παρέμβαση για το άρθρο του radio936 περι της Συνεδρίασης του Δ.Σ. Γαργαλιάνων για τον Καλλικράτη εδώ

1 σχόλια:

Φώτης είπε...

Ακολουθεί επιστολή μου προς το radio936 για διόρθωση του άρθρου που έγραψαν. Τους ευχαριστώ για την άμεση διόρθωση και εύχομαι να μην επαναληφθούν τέτοια λάθη.
________________________________
Απάντηση για το άρθρο μας περι της Συνεδρίασης του Δ.Σ. Γαργαλιάνων για τον Καλλικράτη

ΕΠΙΣΤΟΛΗ για τα όσα αναφέραμε σε άρθρο μας σχετικά με την συνεδρίαση του Δ.Σ. Γαργαλιάνων για τον 'Καλλικράτη' και τα σχόλιά μας για το κλίμα της συνεδρίασης αρχικά, απαντά ευγενικά με αναφορά του ο κ. Φώτιος Παναγιωτακόπουλος την οποία δημοσιεύουμε επειδή το όνομά του αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης. Σχολιάζουμε μόνο ότι πρόθεσή μας είναι να καταγράψουμε μόνο τα γεγονότα και ενιότε να εκφέρουμε την άποψή μας και όχι να υποκαταστήσουμε τις απόψεις θεσμικών φορέων ή εκπροσώπων φορέων ακόμα και πολιτών. Παραθέτουμε τις απαντήσεις που αφορούν το σχόλιό μας:
"Αγαπητοί κύριοι, Στο άρθρο σας με τίτλο
"Έδρα νέου Δήμου απαιτούν οι Γαργαλιάνοι" αναφερόμενοι στο πρόσωπό μου γράψατε ανακρίβειες που με προσβάλλουν. Απαιτώ να προβείτε στην αναγκαία από τον νόμο διόρθωση. Σε περίπτωση που δεν θέλετε να δημοσιεύσετε ακριβώς όσα είπα δημοσίως, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρακαλώ να μην κάνετε καμία αναφορά σο όνομα μου. Την διόρθωση όμως είστε υποχρεωμένοι να την αναρτήσετε στο ιστολόγιο σας.
Γράψατε τα ακόλουθα:
"...όταν ο πολίτης κ. Παναγιωτακόπουλος και εκπρόσωπος φορέα της πόλης καταφέρθηκε (με φυλλάδιο επιστολή που διανεμήθηκε) κατά του Δημάρχου και του Δ.Σ. για αφεντικά και δούλους που προωθούν συνένωση της πόλης με τους Γαργαλιάνους και την επιστολή του που δημοσιεύτηκε στον Τύπο. Τα πνεύματα ηρέμησαν άμεσα μετά την πρόταση που διετύπωσε η πλειοψηφία ενώ το κείμενο καταδίκασαν εκτός από το Δήμαρχο, ο Αντιδήμαρχος κ .Σοκορέλλης, ο κ. Δεληγιάννης από την αντιπολίτευση αλλά και το Δ.Σ."
Σχόλια δικά μου:
Χαρακτηρίζω ασυναρτησίες και αναληθή τα γραφόμενα σας:"...καταφέρθηκε κατά του Δημάρχου και του Δ.Σ. για αφεντικά και δούλους που προωθούν συνένωση της πόλης με τους Γαργαλιάνους και την επιστολή του που δημοσιεύτηκε στον Τύπο." Την ασυναρτησία την καταλαβαίνει οποιοσδήποτε... Τις αναλήθειες θα τις αποδείξω σε άρθρο μου στο "www.gargalianoi.gr". Για να λήξη ήρεμα η υπόθεση που δημιουργήσατε σας παρακαλώ να αναρτήσετε το δικό μου άρθρο στο δικό σας blog.
Επίσης ο κ. Δεληγιάννης με εξουσιοδότησε να σας εκφράσω τον θυμό του για την μη αληθή δημοσίευση της τοποθέτησης του σχετικά με την ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων. Γράψατε: "...το κείμενο καταδίκασαν εκτός από το Δήμαρχο, ο Αντιδήμαρχος κ .Σοκορέλλης, ο κ. Δεληγιάννης από την αντιπολίτευση αλλά και το Δ.Σ."
Ο κ. Δεληγιάννης ΔΕΝ καταδίκασε το κείμενο. Πως είναι δυνατόν να διαστρεβλώνετε έτσι αβίαστα την αλήθεια; Επανορθώστε και για τον κ. Δεληγιάννη άμεσα. Εύχομαι στο μέλλον να ελέγχετε καλύτερα τις πηγές σας. Σας ευχαριστώ για την κατανόησή σας. Με τιμή,
Φώτης Παναγιωτακόπουλος
Πρόεδρος Περιβαλλοντικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων"