6 Δεκεμβρίου 2011

Συνάντηση Δημάρχου Τριφυλίας με Αντιπεριφεριάρχη... και αναφορά στο δρόμο Βάλτας - Γαργαλιάνων

Χθες, Δευτέρα 5.12.2011, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κου Αλευρά, παρουσία του δημάρχου Τριφυλίας κου Κόλλια και των αντιδημάρχων, του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, του διευθύνοντος συμβούλου και στελεχών της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Α.Ε., καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε.Μ. με θέματα:
1. Το γενικό προγραμματικό σχέδιο ανάπτυξης του λιμένα Κυπαρισσίας και
2. Το αλιευτικό καταφύγιο Μάραθου Δ. Τριφυλίας.
Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτενής αναφορά με ανταλλαγή απόψεων σύμφωνα με τα δεδομένα και των προγραμμάτων που είναι σ’ εφαρμογή και αποφασίστηκαν:
α) Η σύνταξη «Γενικού Προγραμματικού Σχεδίου Ανάπτυξης λιμένος Κυπαρισσίας», το οποίο θα έχει ως στόχευση το αναπτυξιακό μοντέλο και τις προοπτικές ανάδειξης και ανάδειξης της Τριφυλίας, β) Οι τρόποι αξιοποίησης του προγράμματος ΕΠΑΛ για την ένταξη του έργου «Αλιευτικό Καταφύγιο Μαραθούπολης». Σύμφωνα με τη ληφθείσα απόφαση θα υπάρξει έγγραφο των εμπλεκομένων φορέων για χρηματοδότηση του αιτήματος.
Με την ευκαιρία της συνάντησης τέθηκαν και τρέχοντα θέματα που αφορούν στην Τριφυλία, όπως: η παραλαβή του έργου του «λιμένα Κυπαρισσίας», το οποίο έχει ολοκληρωθεί από το Γ’ ΚΠΣ, παρότι παρουσιάζει προβλήματα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ου Δήμου, το έργο της «Βελτίωσης της Γέφυρας Λαγκούβαρδου» που έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα της Π.Ε. Μεσσηνίας, καθώς και την ένταξη του έργου «Βελτίωση Δρόμου Γαργαλιάνοι – Βάλτα», μετά την πληρωμή των αποζημιώσεων προς τους ιδιοκτήτες.