19 Δεκεμβρίου 2011

Φιλιατρά: διαρρήξεις σε παιδικό σταθμό και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Αλγεινή εντύπωση και ερωτηματικά έχει προκαλέσει στα Φιλιατρά η παραβίαση του Παιδικού Σταθμού τη νύχτα της προηγούμενης Δευτέρας – ξημερώματα Τρίτης. Ο άγνωστος ή οι άγνωστοι δράστες έσπασαν το τζάμι σε παράθυρο της κουζίνας και μπήκαν στο κτήριο. Μάλιστα, από την κουζίνα πήραν τον πυροσβεστήρα και άδειασαν όλη την ξηρά σκόνη στην αίθουσα υποδοχής, ενώ προκάλεσαν μικρές (ελαφρές) ζημιές στις υπόλοιπες αίθουσες. Μοναδική «λεία» τους ήταν δύο παιδικά πλαστικά αυτοκινητάκια, χωρίς να αφαιρέσουν ή να πειράξουν κάτι άλλο, όπως για παράδειγμα την τηλεόραση, το DVD player ή το στερεοφωνικό.
Κανένας κάτοικος από γειτονικά σπίτια δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό και το πρωί της Τρίτης οι υπάλληλοι του Παιδικού Σταθμού, πηγαίνοντας στον εργασιακό τους χώρο, αντίκρισαν το δυσάρεστο θέαμα. Όπως ήταν φυσικό, προκλήθηκε αναστάτωση και ο Παιδικός Σταθμός δε λειτούργησε, αφού έπρεπε να καθαριστεί. Τα μόνα που αφαίρεσαν ήταν δύο παιχνίδια, πλαστικά αυτοκινητάκια, από την αίθουσα διδασκαλίας. Αξίζει να σημειωθεί πως η παραβίαση του Παιδικού Σταθμού συζητείται πολύ στα Φιλιατρά, με τις απόψεις να συγκλίνουν πως ίσως πρόκειται για πράξη παραβατικής συμπεριφοράς ανηλίκων, καθώς δεν εκλάπησαν αντικείμενα αξίας, αλλά μόνο δύο παιδικά παιχνίδια, ούτε προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές από βανδαλισμούς στο χώρο.
Δεν άφησαν ούτε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στα Φιλιατρά να ξεφύγει από τα αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών και ληστειών που έχουν πάρει δραματικές διαστάσεις στην περιοχή. Άγνωστοι κατά την διάρκεια της χθεσινής νύχτας μπήκαν από το πίσω μέρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στο Υποκατάστημα των Φιλιατρών, λεηλατώντας το χώρο και προκαλώντας ζημιές σε πόρτες και τζάμια, φεύγοντας με λεία περίπου 1.400 ευρώ και κάποια αντικείμενα.

Πηγές: Θάρρος, FiliatraNet