26 Ιουλίου 2012

Τα μάθατε τα νέα... στη Βάλτα γίνονται Πολιτιστικές εκδηλώσεις!

Μετά το σχόλιο μας στην ανάρτηση μας σχετικά με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του δήμου Τριφυλίας και την απουσία των εκδηλώσεων της Βάλτας πως: ''Όπως ίσως παρατηρήσατε οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Βάλτα αυτό το καλοκαίρι δεν αναφέρονται στο πρόγραμμα του Δήμου Τριφυλίας. Αυτό συνέβη καθώς ενώ οι εκδηλώσεις διοργανώνονται εξ' ολοκλήρου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βάλτας, εκ μέρους του Δήμου υπήρξε η απαίτηση να γίνει αναφορά στην Κοινωφελή Επιχείρηση προκειμένου να παρασχεθεί οποιαδήποτε βοήθεια....'', λάβαμε δελτίο τύπου από την ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ με την υπογραφή της κας ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ στο οποίο αφού έχει γίνει αντιγραφή από την ανάρτησή μας για τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Παντελεήμονα, γνωστοποιούνται οι εκδηλώσεις του διημέρου 26 και 27 Ιουλίου.
Παράλληλα λάβαμε επιστολή της κας Παντελάκη στην οποία δηλώνει τα εξής: ''Αναφερόμενοι στο σχόλιό σας ότι οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάλτας δεν αναφέρονται στο πρόγραμμα της Κοινωφελούς Επιχείρησης σας γνωρίζουμε ότι δεν περιελήφθησαν γιατί από το Σύλλογο δεν μας είχαν γίνει γνωστές. Όσο αφορά τη βοήθεια στην οποία αναφέρεστε στις προθέσεις μας ήταν η παροχή βοήθειας, παρόμοια με εκείνην που η Κοινωφελής Επιχείρηση παρέχει σε όλους τους Συλλόγους όμως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βάλτας επέλεξε να μην την αποδεχθεί και καμία απαίτηση δεν υπήρξε ποτέ από μέρους μας για οποιαδήποτε αναφορά σε μας ή στο Δήμο. Και η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης γνωρίζουν πόσο κόπο έχει η οργάνωση μιας εκδήλωσης. Τιμούμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βάλτας γιατί είναι από τους πιο δραστήριους συλλόγους του Δήμου μας και έχουμε συνείδηση πόσο επιβάλλεται η διατήρηση και η προβολή των δραστηριοτήτων κάθε συλλόγου, ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που η πολιτεία έχει αφοπλιστεί από τις δυνατότητες που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Παραλείψεις και λάθη μπορεί να συμβούν. Σε καμία περίπτωση όμως δεν υπάρχουν οι προθέσεις στις οποίες αναφέρεστε!''

Η απάντηση μας
Η αλήθεια είναι πως υπήρξε ενημέρωση. Άλλωστε και να μην υπήρχε ενημέρωση οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο χωριό είναι γνωστές και συγκεκριμένες, όπως η γιορτή μαγειρικής και τα πανηγύρια στις 27 Ιουλίου και 23 Αυγούστου. Καμιά από τις 3 εκδηλώσεις δεν αναφέρθηκε στο πρόγραμμα. Δεχόμαστε πως μπορεί να έχει γίνει λάθος στη συγκεκριμένη περίπτωση και ευχαριστούμε για τη διόρθωση έστω και καθυστερημένα. Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά για την ονομαστική σας εορτή και σας καλούμε να παραστήστε στις εκδηλώσεις του χωριού μας.