Με 3,70 ευρώ το κιλό θα αγοράζει τις επόμενες ημέρες φρέσκο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο άριστης ποιότητας ο ελαιοτριβέας και έμπορος ελαιολάδου, στο Στρέφι Μεσσηνίας, Γιάννης Σκιαδάς. «Αυτή η τιμή», λέει, «θα κρατήσει από τις 18 μέχρι τις 25 Οκτωβρίου, για τη συνέχεια βλέπουμε… ». Από Δευτέρα ο κ. Σκιαδάς ξεκινά κιόλας να βγάζει λάδι στο ελαιοτριβείο του. «Προσπαθούμε να σπάσουμε κάποια δεδομένα. Είναι η πρώτη φορά που αρχίζουμε τόσο νωρίς, ένα μήνα νωρίτερα απ’ ό,τι τις άλλες χρονιές, που ξεκινούσαμε 15 και 20 Νοεμβρίου, γιατί θέλουμε να προλάβουμε τις αγορές» σημειώνει. «Ξέρουμε ότι, επειδή είναι πολύ νωρίς, οι ελιές δε θα έχουν τόσο μεγάλη απόδοση, όμως θα είναι καλή η ποιότητα του λαδιού και για να πετύχεις καλές τιμές, χρειάζεται ποιότητα και πρωιμότητα, να βγεις νωρίς στην αγορά». Ο κ. Σκιαδάς τονίζει ότι η τιμή του 3,70 το κιλό αφορά ελαιόλαδο με πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις. «Πρέπει οι ελιές που θα έρθουν στο ελαιοτριβείο να είναι πεντακάθαρες - αυστηρά ποικιλία κορωνέικη - να έχουν μπει στα κατάλληλα σακιά, να αλεστούν την ίδια ή το πολύ την επόμενη μέρα, ώστε να έχουν εξαιρετικά χαμηλή οξύτητα κ.λπ. Υπάρχουν παραγωγοί με τους οποίους συνεργάζομαι που τα τηρούν όλα αυτά. Οι σωστοί καλλιεργητές πρέπει και να αμείβονται». Ο κ. Σκιαδάς εξάγει ελαιόλαδο σε όλη την Ευρώπη. «Υπάρχει ζήτηση για το προϊόν», λέει, «αρκεί να είναι υψηλής ποιότητας και για να είναι το λάδι έτσι, χρειάζεται παραγωγός και ελαιοτριβέας να είναι συνειδητοποιημένοι και να τηρούν αυτά που πρέπει». Όσον αφορά στο περσινό ελαιόλαδο, ο κ. Σκιαδάς το αγοράζει με τιμή 2,20 ευρώ το κιλό, όσο έχει άλλωστε γενικά στη Μεσσηνία.
Πηγή: εφημερίδα Θάρρος
Από καταγγελίες προκύπτουν οι μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής
Πριν από 1 ώρα
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου