27 Ιουνίου 2011

Βλαχέρνια 2011 - 10η Συνάντηση Φιλαρμονικών

Ξεκινούν την Παρασκευή 1 Ιουλίου στα Φιλιατρά οι καθιερωμένες πια πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΒΛΑΧΕΡΝΙΑ 2011 - 10η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ». Ο φετινός κύκλος των ΒΛΑΧΕΡΝΙΩΝ αφορά συναυλίες φιλαρμονικών της περιοχής και στοχεύει στην ανάδειξη του έργου και της παράδοσης που υπάρχει σ` αυτές και την ανάγκη στήριξής τους από την πολιτεία στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν μουσική παιδεία και να λαμπρύνουν με την παρουσία τους τις τελετές του τόπου τους.
Η πρώτη συναυλία θα δοθεί στο Πάρκο της Βλαχέρνας την Παρασκευή το βράδυ, στις 10.00 μ.μ. με συναυλία ενός αξιόλογου μουσικού σχήματος που γεννήθηκε από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, της Ορχήστρας Μουσικής Δωματίου Καλαμάτας. Η επόμενη συναυλία θα δοθεί στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών, το Σάββατο 2 Ιουλίου με τη Δημοτική Φιλαρμονική Πύλου Νέστορος. Τα ΒΛΑΧΕΡΝΙΑ 2011 θα κλείσουν με συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρίας Πύργου «Ο Απόλλων» και της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών την Κυριακή 3 Ιουλίου στην Κεντρική πλατεία Φιλιατρών.
Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Τριφυλίας και το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.
Τα ΒΛΑΧΕΡΝΙΑ γίνονται παράλληλα με τη θρησκευτική γιορτή του Συλλόγου Φιλοπροόδων, την εορτή της Παναγίας της Βλαχέρνας στις 2 Ιουλίου. Φέτος θα ακολουθηθεί το εξής πρόγραμμα: Την Παρασκευή 1 Ιουλίου, στις 7.30 θα γίνει Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ. Στις 8.45 θα γίνει Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας. Το Σάββατο 2 Ιουλίου, ο Όρθρος θα ξεκινήσει στις 7.00 π.μ., και θα ακολουθήσει Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.