23 Ιουνίου 2011

ΟΓΕΕΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ: Εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ισπανία

Δεκαεννέα παραγωγοί Θερμοκηπιακών προϊόντων από την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας θα ταξιδέψουν δωρεάν στην Ισπανία προκειμένου να καταρτιστούν στις νέες τάσεις που αφορούν τον κλάδο των θερμοκηπιακών καλλιεργειών. Αυτού του είδους κατάρτιση πραγματοποιείται για πρώτη φορά στον ΟΓΕΕΚΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ» . Η κατάρτιση θα διαρκέσει δύο εβδομάδες και θα πραγματοποιηθεί στην Αλμερία στα τέλη Οκτωβρίου 2011. Υπεύθυνος για την υλοποίηση του προγράμματος είναι ο Ο.Γ.Ε.Ε.ΚΑ. «ΔΗΜΗΤΡΑ» και το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας.
Η κατάρτιση των παραγωγών εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, που διαχειρίζεται το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, και συγκεκριμένα στη δράση Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (Leonardo Da Vinci), που αφορά την κινητικότητα ατόμων σε συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση ( PLM Mobility). Αξίζει να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχαν υποβληθεί 73 προτάσεις και εγκρίθηκαν οι 32, ενώ το ύψος του ποσού που θα δαπανηθεί είναι περί τα 52.680.000 ευρώ. Όλες οι δαπάνες του προγράμματος είναι επιδοτούμενες σε ποσοστό 100%.
Οι επιλέξιμες δαπάνες του προγράμματος είναι :
• Γλωσσική προετοιμασία των παραγωγών στην Αγγλική Γλώσσα (ορολογία θερμοκηπίων και καλλιεργειών) στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας
• Μετακίνηση από και προς τα αεροδρόμια
• Αεροπορικά εισιτήρια
• Διαμονή και διατροφή στην Ισπανία
• Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της κατάρτισης και κατάθεση των εμπειριών των συμμετεχόντων, σε ημερίδα που θα γίνει μετά το τέλος του προγράμματος στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας

Τα κριτήρια επιλογής των συμμετεχόντων είναι :
• Ηλικία 25 έως 45 ετών
• Χρόνια κτήσης θερμοκηπιακής εκμετάλλευσης
• Κατάρτιση σε προγράμματα του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε σχετικό γνωστικό αντικείμενο.

Προτεραιότητα συμμετοχής θα έχουν οι παραγωγοί που έχουν ενταχθεί σε Προγράμματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Υπ.Α.Α.Τ.). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας κ. Τσουμάνη Γεώργιο, που θα είναι και ο συνοδός της αποστολής, στο τηλέφωνο 27610 22116.