Τόπος έρευνας έχει γίνει η περιοχή της Τριφυλίας από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο σε ό,τι αφορά την καλλιέργεια του καρπουζιού και τις εξελίξεις που προκύπτουν. Κάθε χρόνο γίνονται διάφοροι πειραματισμοί και μελέτες από την Εδρα Κηπευτικών, ενώ και φέτος ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης των ποιοτικών χαρακτηριστικών των αυτόρριζων και εμβολιασμένων καρπουζιών σε διάφορα υποκείμενα. Oλα αυτά δείχνουν την ιδιαίτερη δυναμική που έχει αναπτύξει η περιοχή της Τριφυλίας στην καλλιέργεια κηπευτικών και ειδικά στο καρπούζι που πλέον είναι ένα από τα κυριότερα προϊόντα που παράγει, έχοντας κερδίσει πολλές αγορές με την πρωιμότητα και τα εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά του. Γι’ αυτό στόχος των ερευνών και των εργασιών που γίνονται από τους επιστημονικούς φορείς είναι να στηριχθεί ακόμη περισσότερο η καλλιέργεια, να υπάρχει άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν, αλλά και συνεχής ενημέρωση για τις τάσεις και τις εξελίξεις που διαμορφώνονται στις διεθνείς αγορές, όπου και κατευθύνεται κατά κύριο λόγο το καρπούζι της περιοχής.
Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία
9 Μαρτίου 2009
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου