Το ερώτημα αν η ανάδειξη της ποιότητας του μεσσηνιακού ελαιολάδου και της ελιάς Καλαμών είναι το κλειδί των αγορών, ήταν το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσε η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας το απόγευμα της Δευτέρας στην Κυπαρισσία. Οπως τονίστηκε από τους βασικούς ομιλητές, η ποιότητα, που είναι δεδομένη και αναγνωρισμένη για το μεσσηνιακό λάδι, είναι αυτή που μπορεί να δώσει προστιθέμενη αξία στο προϊόν. Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από διάφορες πρακτικές και διαδικασίες διασφάλισης αλλά και απόδειξης αυτής της ποιότητας. Σε αυτές τις κατευθύνσεις κινείται και η ΕΑΣ, όπως επισημάνθηκε, υλοποιώντας σχετικά προγράμματα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Την έναρξη της ημερίδας κήρυξε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βασίλης Κοζομπόλης ενώ μίλησαν ο βουλευτής Δημήτρης Κουσελάς, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Χρήστος Ριζάς, ο επικεφαλής της νομαρχιακής ''Ανατροπής'' Χρήστος Μαλαπάνης, ο επικεφαλής της ''Συνεργασίας'' Θανάσης Πετράκος και ο γεωπόνος Αντώνης Παρασκευόπουλος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας. Την πρώτη εισήγηση την έκανε ο γενικός διευθυντής της ΕΑΣ Μεσσηνίας Δημήτρης Ραπτέας, ενώ ακολούθησαν ο Κώστας Λύρης, διευθυντής Πρωτογενούς Παραγωγής της Ενωσης, ο Γρηγόρης Πανονίδης της ΕΑΣ, ο Στέλιος Δρυς, διευθύνων σύμβουλος της Foodstandard και ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Χρήστος Ριζάς και ο Γεώργιος Καζαντζόπουλος διευθύνοντας εταίρος της Global Challenges.
Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία
24 Μαρτίου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου