5 Μαΐου 2010

Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων

Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ το σχέδιο νόμου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Κυβέρνηση για διαβούλευση σε ότι αφορά την χωροθέτηση του Δήμου Τριφυλίας. Το σχέδιο νόμου υποβαθμίζει τον Δήμο Γαργαλιάνων (παραγωγικής δυναμικότητας, 3ο σε έκταση και 3ο σε πραγματικό πληθυσμό στη Μεσσηνία) σε μια συνοικία του Δήμου Τριφυλίας που θα έχει έδρα την κατά πολύ μικρότερη της πόλης μας πόλη της Κυπαρισσίας. Αυτή η προσβολή μπορεί να υπηρετεί μόνο μικροπολιτικές σκοπιμότητες και είναι μακριά από κάθε έννοια δικαιοσύνης και δημοκρατικής λειτουργίας του κράτους μας.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΑ για την άδικη και υποτιμητική υποβάθμιση του ιστορικού Δήμου των Γαργαλιάνων των 9.500 κατοίκων.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση απόσυρση του προσβλητικού για την πόλη μας και όλους τους Γαργαλιανιώτες σχεδίου νόμου και την επαναφορά του με άλλο σχέδιο νόμου που θα προβλέπει την δημιουργία ενός νέου ΔΗΜΟΥ που θα αποτελείται από τους υπάρχοντες όμορους Δήμους Γαργαλιάνων και Νέστορος, με το όνομα ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΡΟΣ και έδρα τους Γαργαλιάνους, σύμφωνα με το ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ της 29ης Απριλίου 2010 του Δημοτικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων.
Ο προτεινόμενος νέος Δήμος Νέστορος με έδρα τους Γαργαλιάνους πληρεί ΟΛΑ τα κριτήρια του σχεδίου νόμου και έχει όλες τις υποδομές να αποτελέσει ένα σύγχρονο δυναμικό και αναπτυξιακό Δήμο.
ΚΑΛΟΥΜΕ τους συμπολίτες μας να παραμερίσουν για την ώρα τις πικρίες που έχουν και να συστρατευτούν για να διεκδικήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ αυτό που δικαιωματικά ανήκει στην πόλη μας, την έδρα του νέου Δήμου.
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ όλους τους βουλευτές της Μεσσηνίας ότι σε περίπτωση που οι Γαργαλιάνοι δεν θα είναι η έδρα του νέου Δήμου, ελάχιστοι από τους 8.968 εγγεγραμμένους (2009) στα εκλογικά τμήματα του Δήμου Γαργαλιάνων θα τους ψηφίσουν στις μελλοντικές εκλογές.
Τα τελευταία 36 χρόνια οι βουλευτές Μεσσηνίας εμπαίζουν και υποτιμούν τους Γαργαλιάνους με ανυπόστατες υποσχέσεις προεκλογικής διάρκειας, και εικονικές συμπαραστάσεις στα προβλήματα των Γαργαλιανιωτών... Είναι εμπαιγμός δεκαετιών! Τι έργα έχουν γίνει; Δεν θέλουμε άλλα «ΘΑ, ΘΑ». Δεν δεχόμαστε άλλες προσβολές και υποβαθμίσεις! Φτάνει πια!
ΖΗΤΑΜΕ από όλους τους Γαργαλιανιώτες να εκφράσουν στους κομματικούς εκπροσώπους τους την ΟΡΓΗ ΤΟΥΣ και την ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ να αγωνιστούν με κάθε τρόπο για να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ αυτό που μας ανήκει.
ΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Για το Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων
Φώτης Χ. Παναγιωτακόπουλος
Πρόεδρος