2 Δεκεμβρίου 2010

Με κλήρο η σειρά των δημοτικών συμβούλων στο Δήμο Τριφυλίας...

Με κλήρωση που έγινε χθες στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας καθορίστηκε η σειρά κατάταξης μεταξύ ισοψηφησάντων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στο Δήμο Τριφυλίας. Πιο συγκεκριμένα στην κληρωτίδα από το συνδυασμό "Τριφυλία Ισόρροπη Ανάπτυξη", μπήκαν οι Γιάννης Αδρακτάς και Γιάννης Κατσούλας οι οποίοι ισοψήφησαν με 746 ψήφους και μάλιστα είναι και από την ίδια εκλογική περιφέρεια των Γαργαλιάνων. Μετά την κλήρωση πρώτος είναι ο κ. Αδρακτάς και ακολουθεί ο κ. Κατσούλας, χωρίς ωστόσο το αποτέλεσμα να έχει κάποια σημαντική διαφοροποίηση, αφού ούτως η άλλως εκλέγονται και οι δύο. Επίσης κλήρωση έγινε μεταξύ της Παναγιώτα Αργύρη και του Ευάγγελου Γιαννόπουλου από το συνδυασμό "Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία" οι οποίοι ισοψήφησαν με 391 σταυρούς. Η γενική τους κατάταξη στο συνδυασμό μετά την κλήρωση φέρνει πρώτη την κ. Αργύρη και ακολουθεί ο κ. Γιαννόπουλος. Επίσης από τον ίδιο συνδυασμό με 386 ψήφους ισοψήφησαν οι Χαράλαμπος Τσάμης, Επαμεινώνδας Θεοδωρόπουλος και Αντώνιος Τζόρβας. Μετά την κλήρωση, στην κατάταξη πρώτος είναι ο κ. Θεοδώροπουλος και ακολουθούν ο κ. Τσάμης και ο κ. Τζόρβας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως είχε η κλήρωση για την τοπική κοινότητα Μουζακίου όπου ισοψήφησαν οι Νικολέτα Κοροβήλα και Δημοσθένης Μαρίνης. Μετά την κλήρωση που έγινε, τακτικό μέλος εκλέγεται ο κ. Μαρίνης και αναπληρωματική η κ. Κοροβήλα.
Αργά χθες το απόγευμα βγήκε από το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας και η απόφαση για την επίσημη ανακήρυξη των συνδυασμών και των υποψηφίων του Δήμου Τριφυλίας. Σύμφωνα με αυτή, η κατανομή των 33 εδρών του νέου δήμου γίνεται ως εξής:
- Ο συνδυασμός "Τριφυλία - Ισόρροπη Ανάπτυξη" καταλαμβάνει 20 έδρες, 2 στην εκλογική περιφέρεια Αετού, 2 στην Αυλώνα, 6 στους Γαργαλιάνους, 4 στην Κυπαρισσία, 5 στα Φιλιατρά και 1 στην Τριπύλα.
- Ο συνδυασμός "Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία" καταλαμβάνει 12 έδρες, 1 στον Αετό, 1 στην Αυλώνα, 2 στους Γαργαλιάνους, 4 στην Κυπαρισσία και 4 στα Φιλιατρά.
- Ο συνδυασμός "Λαϊκή Συσπείρωση" καταλαμβάνει 1 έδρα στην εκλογική περιφέρεια Γαργαλιάνων.

Από το συνδυασμό "Τριφυλία - Ισόρροπη Ανάπτυξη" εκλέγονται οι εξής δημοτικοί σύμβουλοι:
- Εκλογική περιφέρεια Αετού, Ιωάννης Μερκούρης (642), Δημήτριος Μπασδάνης (379).
- Εκλογική περιφέρεια Αυλώνος, Ιωάννης Φιλντίσης (650), Σπυρίδων Χρονόπουλος (301).
- Εκλογική περιφέρεια Γαργαλιάνων Ευστάθιος Ανδρινόπουλος (1.224), Ιωάννης Καλκαβούρας (778), Ιωάννης Αδρακτάς (746), Ιωάννης Κατσούλας (746), Καλλίνικος Κυριακόπουλος (625), Θεόδωρος Δεληγιάννης (568).
- Εκλογική περιφέρεια Κυπαρισσίας, Παναγιώτης Τσίγγανος (1.363), Γεώργιος Σαμπαζιώτης (1.326), Ζαχαρίας Κανελλόπουλος (804), Μαρία Πανουσιοπούλου (798)
- Εκλογική περιφέρεια Φιλιατρών, Παρασκευή Παντελάκη-Μάνδαλου (693), Ιωάννης Ρούσης (679), Αναστάσιος Πούλος (615),Παναγιώτης Σουρέτης (543), Χαράλαμπος Παγάνης (503).
- Εκλογική περιφέρεια Τριπύλας, Ιωάννης Βασιλόπουλος (299).
Από τον συνδυασμό "Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία" εκλέγονται οι δημοτικοί σύμβουλοι:
- Εκλογική περιφέρεια Αετού, Ιωάννης Δριμής (660).
- Εκλογική περιφέρεια Αυλώνος, Γεώργιος Γαλάνης (463).
- Εκλογική περιφέρεια Γαργαλιάνων, Γεώργιος Σερέτης (559), Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος (492).
- Εκλογική περιφέρεια Κυπαρισσίας, Σωτήριος Τσίγγανος (1.229), Ιωάννης Κατσαργύρης (1.082), Αθανάσιος Πετρόπουλος (982), Σωτήριος Μπακούρος (902).
- Εκλογική περιφέρεια Φιλιατρών Δημήτρης Σωτηρόπουλος (ως υποψήφιος δήμαρχος), Παναγιώτης Σταματελόπουλος (927), Βασίλειος Αθανασόπουλος (871), Σταύρος Αντωνόπουλος (836).
Από τον συναδυασμό "Λαϊκή Συσπείρωση" εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος ο Σαράντος Κουκούμης (ως υποψήφιος δήμαρχος) στην εκλογική περιφέρεια Γαργαλιάνων.

Στις δημοτικές κοινότητες, όπου έχουμε 5μελή συμβούλια, εκλέγονται:
Γαργαλιάνοι: Από την "Τριφυλία - Ισόρροπη Ανάπτυξη" οι Κωνσταντίνος Αβδίκος, Ανδρέας Ματθιουδάκης, Παναγιώτα Λάππα. Από την "Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία" οι Αριστομένης Διακουμόπουλος και Γεώργιος Καλκαβούρας.
Κυπαρισσία: Από την "Τριφυλία - Ισόρροπη Ανάπτυξη" οι Δημήτριος Χρονόπουλος, Παναγιώτης Φωτεινόπουλος, Παναγιώτης Αγγελινάς. Από την "Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία" οι Θεώνη Αδαμοπούλου, Σωτήριος Γιαννόπουλος.
Φιλιατρά: Από την "Τριφυλία - Ισόρροπη Ανάπτυξη" οι Χαράλαμπος Στάμος, Γεώργιος Γεωργακόπουλος, Παναγιώτης Κάης. Από την "Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία" οι Δήμητρα Αλεξανδροπούλου-Αλευρά, Γρηγόριος Στασινόπουλος.

Πηγή: eleftheriaonline