14 Φεβρουαρίου 2009

Η Μεσσηνία τιμώμενος νομός στο 3ο φεστιβάλ ελαιολάδου & ελιάς

Όπως έχουμε ήδη δημοσιεύσει ο νομός Μεσσηνίας θα είναι ο τιμώμενος νομός στο 3ο Φεστιβάλ ελιάς και ελαιολάδου που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 10, 11 & 12 Απριλίου 2009. Αυτό ανακοίνωσαν στο νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Δράκο, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού, που ταξίδεψαν για το σκοπό αυτό στην Καλαμάτα. Ο Νομάρχης τους καλωσόρισε και αναφέρθηκε στο ζήτημα του ελαιολάδου λέγοντας ότι ''αξίζουν συγχαρητήρια στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό που έχει πάρει αυτή την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του φεστιβάλ για το ελαιόλαδο και την ελιά. Είναι πανθομολογούμενη η άποψη ότι η καλλιέργεια αυτή είναι συνδεδεμένη με τη Μεσόγειο και ιδιαίτερα με την Ελλάδα και από άποψη ιστορική, περιβαλλοντολογική, οικονομική, που γεμίζει κυριολεκτικά όλες τις παραμέτρους της ανθρώπινης και της κοινωνικής ζωής''. Σημείωσε επίσης ότι ''θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε διότι επιλέξατε τη Μεσσηνία ως τιμώμενη ελαιοπαραγωγική περιοχή και να πούμε ότι είναι γνωστό πως έχουμε ένα από τα καλλίτερα ελαιόλαδα στον κόσμο, για να μην πω το καλλύτερο. Βεβαίως αυτό χρειάζεται κάθε στιγμή να το επιβεβαιώνει κανείς όταν προβάλλει την παραγωγή του, το προϊόν του, όταν το διαφημίζει και πρέπει κάθε μέρα αυτό να το αποδεικνύει. Η χαρά μου είναι μεγάλη που βρίσκεστε εδώ, θα αποδεχθούμε την πρόσκλησή σας, θα είμαστε εκεί και ως νομαρχία Μεσσηνίας και ως ΕΝΑΕ, διότι οι περισσότεροι νομοί της Ελλάδας είναι και ελαιοπαραγωγικοί νομοί''. Οι εκπρόσωποι του Οργανισμού ευχαρίστησαν για το θερμό καλωσόρισμα και σημείωσαν ότι η Μεσσηνία δικαιωματικά θα είναι ο τιμώμενος νομός στο φεστιβάλ, αφού στο προηγούμενο 2ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου είχε πάρει 12 από τα 40 βραβεία.

Πηγή: www.paseges.gr

2 σχόλια:

navarino-s είπε...

Μπράβο στη Valta Trifilias! Πολύ καλό blog με ενδιαφέροντα θέματα. Μου άρεσε πολύ που πέρασες το αφιέρωμα για τα τοπονύμια. Έχω εντυπωσιαστεί από τα blogs της Τριφυλίας και είχα γράψει γι' αυτό στο ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ. Ακούραστοι και απλήρωτοι εργάτες της ενημέρωσης είσαστε.
Μου κάνει όμως εντύπωση ότι οι περισσότερες αναρτήσεις έχουν 0 σχόλια! Είναι καλό νομίζω να ανταλλάσετε απόψεις. Αυτή είναι η γοητεία του blogging!

Χαράλαμπος είπε...

Από ωραία λόγια άλλο τίποτα, οι τιμές όμως του λαδιού....αστα να πάνε!