10 Φεβρουαρίου 2009

Βελτίωση ασφάλειας σε δρόμους της Τριφυλίας

Υπογράφηκε χθες η σύμβαση ανάμεσα στο ΥΠΕΧΩΔΕ και τον ανάδοχο “Αφοί Δαλακλείδης Α.Ε.” για την εργολαβία, που αφορά βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις σε τμήματα και θέσεις μειωμένης οδικής ασφάλειας, σε εθνικούς δρόμους της Μεσσηνίας, προϋπολογισμού 8,2 εκ. ευρώ. Η ανάδοχος εταιρεία θα έχει εγκατασταθεί μέχρι την επόμενη εβδομάδα, ξεκινώντας από τις εργασίες που είναι συμβατές με τις καιρικές συνθήκες.
Όσον αφορά το οδικό δίκτυο της Τριφυλίας παρεμβάσεις θα γίνουν:
- Στο τμήμα Καλό Νερό - Φιλιατρά, 21 χλμ: Βελτίωση της οδικής ασφάλειας με αντιολισθηρή ασφαλτική στρώση, οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση και βελτίωση της ορατότητας σε 5 ισόπεδους κόμβους: Καλού Νερού, προς Καρτελιώτισσα, 1ου και 2ου κόμβου προς Τερψιθέα και Σπηλιά και Φαρακλάδας.
- Στο τμήμα Φιλιατρά - Μεθώνη, 55 χλμ: Βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε 3 ισόπεδους κόμβους: προς Γαργαλιάνους στην έξοδο από Φιλιατρά, στους Γαργαλιάνους προς Κέντρο Υγείας και προς Αγία Κυριακή. Κατασκευή εκατέρωθεν πεζοδρομίων μέσα στη Γιάλοβα σ’ όλο το μήκος, όπου απαιτείται για την ασφαλή κυκλοφορία των πεζών. Ασφαλτοστρώσεις στο τμήμα Πύλος - Μεθώνη σε μήκος περίπου 4 χλμ. και στο τμήμα Πύλος - Ρωμανού. Βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε 13 ακόμα τμήματα του οδικού άξονα Φιλιατρά - Μεθώνη.
- Στο τμήμα Καλό Νερό - Τσακώνα, 31 χλμ: Βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε 5 ισόπεδους κόμβους: προς Μάλτα - Λουτρό - Φίλια - Ανδανία - Οιχαλία, προς Καλλιρρόη, προς Μάλθη, προς Δώριο - Αετό και προς κέντρο Κοπανακίου. Βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε 7 ακόμα θέσεις του ιδίου οδικού άξονα με αντιολισθηρή ασφαλτόστρωση και οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση.

Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία

1 σχόλια:

FILIATRANEWS είπε...

Μιας και έχεις βαλει αυτή την φωτογραφία να πούμε ότι ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΤΗΣ SHELL Υπάρχει κάμερα της τροχαίας.
Βέβαια ακόμα δεν λειτουργεί αλλα επειδή ΠΟΤΕ δεν ξέρεις πότε θα δουλέψει καλό θα ήταν οι οδηγοί να προσέχουν λίγο παραπάνω.

Δες εδω σχετική ανάρτηση

http://filiatranews.blogspot.com/2008/11/blog-post_8592.html