11 Δεκεμβρίου 2008

Κατατίθεται η πρόταση για το δρόμο Χριστιάνοι - Μουζάκι

Μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη 18 του μήνα θα πρέπει να έχει υποβληθεί στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση η μελετητική πρόταση για τη βελτιωμένη, νέα χάραξη των 2,5 χιλιομέτρων στο τμήμα Χριστιάνοι-Μουζάκι του μήκους 6,5 χιλιομέτρων δρόμου Χώρα-Μουζάκι, συνολικού προϋπολογισμού 540.000 ευρώ. Αυτό δήλωσε ο αντινομάρχης Στάθης Αναστασόπουλος μετά τη σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Διοικητήριο, υπό το νομάρχη Δημήτρη Δράκο και παρουσία -μεταξύ άλλων- του μελετητή Νίκου Αναστασόπουλου, των προέδρων των τοπικών διαμερισμάτων Χριστιάνων Μπάμπη Καλογερόπουλου και Μουζακίου Παναγιώτη Κυριακόπουλου, όπως και υπηρεσιακών παραγόντων.
Οπως είναι γνωστό, το πρόβλημα στο τελευταίο αυτό τμήμα των 2,5 χιλιομέτρων -καθώς τα υπόλοιπα 4 χιλιόμετρα έχουν κατασκευαστεί ήδη- εντοπίζεται στην απροθυμία ορισμένων ιδιοκτητών να παραχωρήσουν μέρος των ιδιοκτησιών τους, προκειμένου να διέλθει ο δρόμος.
«Στόχος της συνάντησης ήταν η ολοκλήρωση του δρόμου από τους Χριστιάνους μέχρι το Μουζάκι με τα ίδια γεωμετρικά χαρακτηριστικά, εξετάζοντας και την περίπτωση της βελτίωσης της χάραξης σε συγκεκριμένο σημείο» είπε μετά τη συνάντηση ο αντινομάρχης, προσθέτοντας ότι ζητήθηκε από το μελετητή Ν. Αναστασόπουλο να έχει υποβάλει -μέχρι την επόμενη Πέμπτη, 18 του μήνα την πρότασή του.
«Στη συνέχεια, η τοπογραφική υπηρεσία θα προβεί στην οριοθέτηση της νέας χάραξης του δρόμου για τα 2,5 χιλιόμετρα που υπολείπονται» είπε ο αντινομάρχης, εξηγώντας ότι «αυτό θα γίνει ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι κάτοικοι του Μουζακίου να δουν από πού περνάει η νέα χάραξη του δρόμου και να μας επιτρέψουν να οριοθετήσουμε τη ζώνη αυτή με μηχανήματα της ΝΑΜ».
Ο Στ. Αναστασόπουλος γνωστοποίησε ότι «εντολή του νομάρχη είναι να προταθεί η κατασκευή του συγκεκριμένου τμήματος στην εργολαβία Κυπαρισσία – Περδικονέρι - Πλάτη - Χριστιάνοι - Μουζάκι - Χώρα που έχει ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα της ΝΑΜ και της οποίας η μελέτη εκπονείται τώρα.
Ο αντινομάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του και τις ευχαριστίες του προς τους κατοίκους των Χριστιάνων και του Μουζακίου «που συνεργάζονται με τη ΝΑΜ και παραχωρούν, χωρίς αποζημιώσεις, μέρος των ιδιοκτησιών τους αλλά και ελαιόδενδρα, με στόχο την κατασκευή αυτού του πολύ σημαντικού έργου για την περιοχή».

Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία