
- Η ελιά και το ελαιόλαδο στην Ελλάδα από τη σκοπιά της ιστορίας και του πολιτισμού
- Η σημασία της ελιάς, του ελαιολάδου και άλλων παραδοσιακών τροφίμων για την υγεία.
- Ο ορισμός των παραδοσιακών τροφίμων
- Η κατοχύρωση της ελιάς, του ελαιολάδου και άλλων παραδοσιακών τροφίμων
- Οι φυσικοχημικές ιδιότητες της ελιάς και του ελαιολάδου: (Χημική σύσταση, Ποιότητα, Οργανοληπτικός χαρακτήρας, Η υποστήριξη των παραδοσιακών τροφίμων: Προοπτικές και κίνδυνοι) Το Συμπόσιο απευθύνεται κυρίως σε εκπροσώπους μικρών επιχειρήσεων τροφίμων, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, την εμπορία και τη μαζική εστίαση, όπως οι γυναικείοι συνεταιρισμοί, οι νέοι αγρότες και οι οργανώσεις καταναλωτών, καθώς και σε εστιάτορες και μαγείρους. Μετά το πέρας των εισηγήσεων θα πραγματοποιηθεί επίδειξη παρασκευής παραδοσιακών τροφίμων από επαγγελματίες μαγείρους, καθώς και οργανοληπτική αξιολόγηση ελιών και ελαιολάδου από όλους τους συμμετέχοντες στην ημερίδα.Παράλληλα στο χώρο της επίδειξης θα πραγματοποιείται προβολή ταινιών με θέμα τα Ελληνικά παραδοσιακά τρόφιμα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου