5 Ιουλίου 2010

Αγαπήνεια 2010: Το πρόγραμμα

ΙΟΥΛΙΟΣ
Την Τρίτη και την Τετάρτη 6-7/7, παραδοσιακό πανηγύρι με χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μουζακίου στο δημοτικό σχολείο του χωριού.
Tην Κυριακή 11-7, στις 8.20 το βράδυ, στο χώρο του ανδριάντα του Τέλλου Άγρα θα αναπεμφθεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων. Στις 9.15 θα γίνει παρουσίαση παραδοσιακών χορών στο χώρο της κεντρικής πλατείας των Γαργαλιάνων.
Την Τετάρτη 14/7 στις 9 μ.μ., παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων στην κεντρική πλατεία της πόλης και ώρα
Την Κυριακή 18/7 στις 9.30 μ.μ., παράσταση από το θεατρικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου με το έργο των Ρέππα - Παπαθανασίου “Συμπέθεροι από τα Τίρανα“, σε
διοργάνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου, στο δημοτικό του χωριού.
Την Τρίτη 20/7, λαϊκή βραδιά στην κεντρική πλατεία Γαργαλιάνων από τις 9.30 μ.μ.
Την Παρασκευή 23/7, παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων στην κεντρική πλατεία Γαργαλιάνων από τις 9.30 μ.μ.
Το Σάββατο 24/7, εκδήλωση του Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Πύργου με θέμα “Οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου“: Σύνθετο θέαμα με παραδοσιακούς χορούς, βίντεο, αφηγήσεις, τραγούδια και δρώμενα, στην πλατεία δημοτικού μεγάρου Πύργου από τις 9.30 μ.μ.
Το Σάββατο 31/7, πανηγύρι με την ορχήστρα του Γιάννη Καλογερόπουλου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τραγάνας στο Δημοτικό σχολείο του χωριού από τις 9.30 μ.μ.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Την Τετάρτη 4/8, “Ολίγον από όρνιθες“ από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαργαλιάνων, στο Κτηνιατρείο 9.30 μ.μ. Υπεύθυνη διδασκαλίας - σκηνοθέτρια, Γιούλα Ζαχαροπούλου.
Την Πέμπτη 5/8, βραδιά αφιερωμένη στη Μαρία Κάλλας από το Πολιτιστικό Σύλλογο Τραγάνας στο σχολείο του χωριού 9.30 μ.μ.
Το Σάββατο 7/8, άνοιγμα παζαριού παραδοσιακών τοπικών προϊόντων από τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαραθούπολης στον πεζόδρομο. Επίσης, παράσταση παιδικού θεάτρου της Κάρμεν Ρουγγέρη “Οδύσσεια“ σε διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραγάνας στο σχολείο του χωριού, 9.30 μ.μ.
Την Κυριακή 22/8, πανηγύρι Ευαγγελίστριας στο φερώνυμο ξωκκλήσι στη Βάλτα, στις 9.30 μ.μ. με τη συμμετοχή της ορχήστρας του Γιάννη Καλογερόπουλου.
Ακόμη, ροκ συναυλία με τα συγκροτήματα του Ωδείου Πύλου “Enigma” και “Fantasmagoria”, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαργαλιάνων στην παραλία Βρωμονερίου στις 10 μ.μ.