18 Ιουλίου 2010

Γαργαλιάνοι: λουκέτο στο σούπερ μάρκετ της ΕΑΣ Μεσσηνίας

Να κλείσει το σούπερ μάρκετ της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών στους Γαργαλιάνους αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ Μεσσηνίας. Για την απόφαση αυτή ο πρόεδρος της Ένωσης Βασίλης Κοζομπόλης, σημείωσε: «Το κατάστημα δεν είναι βιώσιμο και τα τελευταία χρόνια μας φέρνει ζημιές και πολλά ελλείμματα, κυρίως από την αδιαφορία των εργαζομένων. Είναι κρίμα, γιατί τις 200.000 ευρώ που μας έβαλε μέσα πέρυσι, θα μπορούσαμε να τις έχουμε δώσει στους ελαιοπαραγωγούς, με μία εκκαθάριση 10 λεπτά στο κιλό το λάδι. Δε μπορεί μία δραστηριότητα, που είναι και εκτός των κυρίων καθηκόντων της Ένωσης, όπως ένα σούπερ μάρκετ, να λειτουργεί εις βάρος της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων». Ο πρόεδρος της ΕΑΣ είπε ότι οι 13 εργαζόμενοι του σούπερ μάρκετ (3 μόνιμοι και 10 με 4ωρη απασχόληση) θα αποζημιωθούν όπως προβλέπει ο νόμος, ενώ πρόσθεσε: «Προσπαθούσαμε από το 2005 να τους κάνουμε να δείξουν ενδιαφέρον, λέγοντάς τους ότι αν έκλεινε το κατάστημα θα έχαναν τη δουλειά τους. Εκείνοι όμως θεωρούσαν ότι και να κλείσει η δραστηριότητα αυτή, η Ένωση θα υπάρχει. Δε μπορεί να επιβαρύνονται οι ελαιοπαραγωγοί και οι σταφιδοπαραγωγοί για την κάλυψη μιας τέτοιας δραστηριότητας όταν αυτή από μόνη της δεν είναι βιώσιμη».

Πηγή: εφημερίδα Θάρρος

Δηλαδή για το κλείσιμο του καταστήματος ευθύνονται μόνο οι εργαζόμενοι? ποιές ήταν οι ενέργειες της διοίκησης ώστε να αποτρέψουν το κλείσιμο και να διορθώσουν την κατάσταση? όταν ένας εργαζόμενος δεν δουλεύει τον απολύεις... δεν τους απολύεις όλους... Το γεγονός ότι πλέον στους Γαργαλιάνους υπάρχουν 6! super market και μάλιστα όλα αλυσίδων, με τον ανταγωνισμό να είναι μεγάλος, καθώς και ότι το συγκεκριμένο κατάστημα ήταν το ποιο ακριβό απ' όλα, προφανώς δεν μετράει...

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντί να ρίξουν τις ευθύνες σε ΑΥΤΟΝ που είναι πραγματικά υπέυθυνος για την παρακμή του μαγαζιού τα τελευταία χρόνια την πληρώνουν οι λιγότερο υπεύθυνοι. Γιατί, κακά τα ψέματα, όλοι έχουν ευθύνες, απο τον Κοζομπόλη μέχρι τον τελευταίο εκει μέσα.