14 Ιουλίου 2010

Πολιτιστικές εκδηλώσεις 2010 στην Βάλτα

Πλούσιο θα είναι το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα γίνουν αυτό το καλοκαίρι στο χωριό.

Η αρχή θα γίνει την Κυριακή 25 Ιουλίου στις 8:30μμ με τη γιορτή μαγειρικής, όπου οι γυναίκες του χωριού - και όσοι άνδρες επιθυμούν - θα παρουσιάσουν διάφορα φαγητά και γλυκά που θα έχουν μαγειρέψει, με βάση τη σταφίδα και το ελαιόλαδο. Η παρουσίαση θα γίνει σε έναν μπουφέ στην πλατεία του χωριού, όπου ο κόσμος θα μπορεί να τα γευτεί. Προσκεκλημένος στην γιορτή θα είναι ένας επαγγελματίας μάγειρας ο οποίος θα δοκιμάσει και θα βραβεύσει τα καλύτερα φαγητά και γλυκά.
Στη συνέχεια στις
10:30μμ θα ακολουθήσει το χορευτικό του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιανων με παραδοσιακούς χορούς.

Την Δευτέρα 26 Ιουλίου, ανήμερα της εορτής της Αγίας Παρασκευής, θα γίνει λειτουργία στο ομώνυμο εξωκλήσι που βρίσκεται πριν από την Βάλτα στη θέση Δίδυμα. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα ακολουθήσει εσπερινός στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα και περιφορά της εικόνας στους δρόμους του χωριού.

Την
Τρίτη 27 Ιουλίου η Βάλτα πανηγυρίζει τον πολιούχο της Άγιο Παντελεήμονα, με πρωινή λειτουργία στην εκκλησία του χωριού. Το βράδυ στις 9:30 θα ακολουθήσει λαϊκό πανηγύρι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βάλτας στο σχολείο του χωριού με την ορχήστρα του Γιάννη Καλογερόπουλου.

Και φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ο Πολιτιστικός σύλλογος Βάλτας θα διοργανώσει
μεγάλο λαϊκό πανηγύρι στο δάσος της Ευαγγελίστριας, το βράδυ της παραμονής 22 Αυγούστου, αμέσως μετά το τέλος του εσπερινού που θα αρχίσει στις 7:00μμ, με τη συμμετοχή της ορχήστρας του Γιάννη Καλογερόπουλου. Θα σερβίρεται κρύα μπύρα και η παραδοσιακή ''γουρνοπούλα'' σε ένα περιβάλλον μοναδικής ομορφιάς που αξίζει να επισκεφθείτε.
Πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης εδώ

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ...