7 Μαΐου 2009

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων

Χωρίς προβλήματα και με λίγο κόσμο ξεκίνησε χθες η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων από τους αγρότες τής Τριφυλίας για τις επιδοτήσεις τους. Οπως ήταν φυσικό, πρώτη μέρα λίγοι ήταν αυτοί που πέρασαν από κάποιο υποκατάστημα της Ενωσης για την ενεργοποίηση ενώ, στις περισσότερες των περιπτώσεων, από τις Διευθύνσεις έχει καταρτιστεί πρόγραμμα έτσι ώστε να μην υπάρχει ταλαιπωρία και να εξυπηρετούνται όλοι με την σειρά τους. Στην Κυπαρισσία χθες πέρασαν περίπου 130 άτομα τα οποία εξυπηρετήθηκαν χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα, ενώ ήδη έχει αναρτηθεί από το υποκατάστημα πίνακας με τις ημερομηνίες που μπορεί να περνά ο κάθε παραγωγός ανάλογα με το δημοτικό διαμέρισμα ώστε να μην δημιουργείται συνωστισμός. Στα Φιλιατρά επίσης ανάλογα με το πότε προσέρχεται ο καθένας γράφεται σε μια λίστα και παίρνει αριθμό προτεραιότητας. Ετσι, ανάλογα με τον αριθμό του ξέρει ποια ημέρα και περίπου ποια ώρα θα περάσει και δεν χρειάζεται να περιμένει στην ουρά. Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε και εκεί η ενεργοποίηση, με περίπου 50 παραγωγούς να προσέρχονται στο υποκατάστημα της Ενωσης. Ιδια εικόνα και στους Γαργαλιάνους. Η πρώτη μέρα κύλησε ομαλά για τους 50 πρώτους που πέρασαν, ενώ και εκεί εξετάζεται η περίπτωση τήρησης προτεραιότητας, αυτό όμως θα εξαρτηθεί από την κίνηση που θα υπάρχει.
Σε ανακοίνωση του υποκαταστήματος Γαργαλιάνων αναφέρεται:
''Ανακοινώνουμε στους παραγωγούς της περιφέρειας μας ότι από την ΤΕΤΑΡΤΗ 06-05-2009 θα αρχίσει η ενεργοποίηση δικαιωμάτων 2009, της όποιας η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 19-06-2009. Όσοι από τους παραγωγούς κάνουν Αίτηση ενεργοποίησης δικαιωμάτων για πρώτη φορά και όσοι δεν έκαναν Αίτηση ενεργοποίησης το έτος 2008 θα πρέπει να προσέλθουν για την υποβολή της Αίτησης τους μέχρι τις15-05-2009 στο Υποκατάστημα Γαργαλιάνων.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ 2009
- Φωτοτυπία και των δυο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.
- Φωτοτυπία της 1ης σελίδας του βιβλιάριου Τράπεζας με τον αριθμό λογαριασμού ταμιευτήριου.
- Φωτοτυπία εκκαθαριστικού εφορίας ή δήλωσης ή άλλου φορολογικού εγγράφου όπου θα αναγράφεται ο ΑΦΜ του δικαιούχου παραγωγού.
- Αποδεικτικά χρήσης πιστοποιημένου σπόρου ( καρτέλες και σχετικά τιμολόγια ).
- Παραστατικά νομής ενοικιαζόμενων τεμαχίων. Η αναγραφή του ΑΦΜ ιδιοκτήτη και ενοικιαστή είναι απαραίτητη.
- Αντίγραφο του μητρώου κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης.
- Φωτοτυπία βιβλιαρίου ΟΓΑ για όσου παραγωγούς δηλώνουν αγρότες .
- Αντίγραφο εντύπου Ε9.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ
- Βεβαίωσης μονίμου κατοικίας.
- Φωτοτυπία βιβλιαρίου ΟΓΑ.
- Φωτοτυπία εκκαθαριστικού εφορίας 2009.
- Αντίγραφο εντύπου Ε1 2009.
- Φωτοτυπία ταυτότητας.''

Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία, pyrgostrifylias