8 Ιανουαρίου 2009

Δήμος Γαργαλιάνων: Μείωση τελών με κοινωνικά κριτήρια

Μειώνονται κατά 50% τα τέλη ύδρευσης και πολιτισμού για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες στο Δήμο Γαργαλιάνων από την πρώτη του φετινού χρόνου, σε εφαρμογή σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη σχετική ανακοίνωσή του, ο δήμος διευκρινίζει ότι η έκπτωση ισχύει για τις πιο κάτω κατηγορίες δημοτών, εφόσον έχουν υδρόμετρο στο όνομά τους, στην κύρια κατοικία τους:
α) Αμεα, όπως προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, με βεβαίωση εγγραφής τους στους κατά τόπους συλλόγους Αμεα,
β) ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, με την προσκόμιση απόφασης επιτροπής ή απόδειξης συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας,
γ) νεφροπαθείς, εφ’ όσον προσκομίσουν στο δήμο βεβαίωση κρατικού νοσοκομείου ότι χρήζουν αιμοκάθαρσης,
δ) δημότες που συνοικούν με άτομα (τέκνα, σύζυγοι, γονείς κ.ά.) που ανήκουν σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες,
ε) άπορες οικογένειες με την προϋπόθεση ότι θα προσκομίσουν βεβαίωση από επιτροπή της Διεύθυνσης Πρόνοιας της Νομαρχίας για «αδυναμία αντιμετώπισης εξόδων»,
στ) στους πολύτεκνους, όπως αυτοί προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία.
Από φέτος, ωστόσο, ξεκινά στο Δήμο Γαργαλιάνων η επιβολή πολιτιστικού - αθλητικού τέλους, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ειδικότερα, για κάθε παροχή ύδρευσης στους Γαργαλιάνους και τη Μαραθούπολη το τέλος ορίζεται σε 10 ευρώ ανά εξαμηνιαίο λογαριασμό υδρομέτρου. Στα υπόλοιπα τοπικά διαμερίσματα, το τέλος θα είναι 5 ευρώ ανά εξαμηνιαίο λογαριασμό.
Σημειώνεται πάντως, στη σχετική ανακοίνωση του δήμου, ότι από την επιβολή του συγκεκριμένου τέλους, εξαιρούνται οι παροχές ύδρευσης στις οποίες τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού χρεώνονται στους λογαριασμούς ύδρευσης (διαδρομές Βρωμονέρι-Μάτι-Κοκκινοχώραφα).

Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία