Αύξηση σημείωσε η τιμή παραγωγού στο ελαιόλαδο, αφού βελτιώθηκαν τα επίπεδα στα οποία αγοράζουν οι Ιταλοί. Οι Ιταλοί πληρώνουν από 2,25 έως 2,28 ευρώ το κιλό για ελαιόλαδο οξύτητας 0,3 παραδοτέο στην Ιταλία, πράγμα που σημαίνει τιμή παραγωγού μεταξύ 2,08 έως 2,10 ευρώ το κιλό. Σύμφωνα με καλό γνώστη της αγοράς, η άνοδος των τιμών οφείλεται σε αντίστοιχη άνοδό τους στην Ισπανία. Εκτιμάται πως επαληθεύονται οι προβλέψεις όσων έκαναν λόγο για «πάτο που πιάσαμε στα 2,05 στον παραγωγό». Όσοι κάνουν αυτή την εκτίμηση, θεωρούν ότι στο άμεσο μέλλον η αγορά θα κινείται στα ίδια επίπεδα.
Αυτή τη στιγμή, στο Ηράκλειο οι 4 Ενώσεις του νομού αλλά και όποιος αγοράζει από το ιδιωτικό εμπόριο, δίνουν στον παραγωγό 2 ευρώ το κιλό. Η Ένωση της Λέσβου δεν έχει δελτίο τιμών, λόγω παύσης αγορών προσωρινά.
Πηγή: εφημερίδα Θάρρος
30 Ιανουαρίου 2009
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου