13 Ιανουαρίου 2009

Η εφημερίδα Θάρρος για τα Μεσσηνιακά Blogs

Μια βόλτα στα μεσσηνιακά blogs, κατά την ελληνική ιστολόγια, του Διαδικτύου κάναμε χθες και ανακαλύψαμε ότι είναι περισσότερα απ’ όσα νομίζαμε. Μεμονωμένα ή ομαδικά, αρκετοί Μεσσήνιοι έχουν αναρτήσει τα blogs τους στο Ίντερνετ, μέσα από τα οποία εκφράζονται ελεύθερα και επικοινωνούν με άλλους ανθρώπους, ανταλλάσσοντας σχόλια και απόψεις. Άλλωστε, η δημιουργία ενός ιστολογίου, τουλάχιστον για τους φίλους της τεχνολογίας, είναι πανεύκολη υπόθεση.
Η πρώτη μας διαπίστωση ήταν ότι τα περισσότερα μεσσηνιακά blogs ανήκουν στην περιοχή της Τριφυλίας! Μερικά μόνο από αυτά: «Kyparissia Blog», «ΚyparissiaNews», «Kyparissia Online», «Kopanakinews΄s Weblog», «TrifyliaNews», «Βάλτα Τριφυλίας», «Σιδηρόκαστρο Μεσσηνίας», «Φιλιατρά News»…
Η δεύτερη διαπίστωση ήταν ότι τα θέματα που απασχολούν τους Μεσσήνιους, οι οποίοι έχουν blog ή γράφουν σε blogs άλλων, είναι άπειρα! Σχολιάζουν τα πάντα. Από έργα τέχνης, προσωπικά προβλήματα και φιλοσοφικές αναζητήσεις, μέχρι τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας. Ορισμένα, μάλιστα, είναι ειδησεογραφικά, όπως για παράδειγμα το «TrifyliaNews».
Πολύ καλή εντύπωση, από αισθητικής πλευράς, μας έκαναν δύο προσωπικά blogs: το «Sofias Homepage», που ξεκινά με ένα κείμενο για ένα αξέχαστο ταξίδι στη Βιέννη, αλλά και το «kaloproairetos.blogspot.com» (από το Διαβολίτσι), ο οποίος στην αρχική σελίδα γράφει: «Εδώ καταθέτω την άποψή μου, για έργα που είτε επεδίωξα μετά βασάνων, κυρίως ψυχολογικών, να αποκτήσω, είτε έπεσαν τυχαία στα χέρια μου, με καλοπροαίρετη πάντα (;) διάθεση. Ενίοτε αναφέρομαι σε θέματα της καθημερινότητας». Και ακριβώς από κάτω, απευθυνόμενος στον επισκέπτη του blog, προσθέτει το εξής ωραίο: «Στείλε και κάνα ρημάδι σχόλιο! Τσάμπα γράφω;».
Πάντως, αν θέλετε να βρείτε τα περισσότερα μεσσηνιακά blogs μαζί, μπορείτε να επισκεφθείτε το «www.kalamatablogs.gr», που τα έχει συγκεντρώσει.

Εκεί βρήκαμε, επίσης, το ιστολόγιο «Messinia and The Mani», τους Φιλάθλους της Καλαμάτας «Λυκούργος», το ιστολόγιο για ποδοσφαιρικές κουβέντες με τίτλο «Και τα μυαλά στα κάγκελα», το «Italo Disco 80΄s» του 14χρονου Billy Cool, αλλά και το blog των καλαματιανών Φίλων του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς.

Πηγή: εφημερίδα Θάρρος
Αναδημοσίευση από Filiatra news