14 Ιανουαρίου 2009

Έργα ύδρευσης στο Δήμο Γαργαλιάνων

Διάφορα έργα ύδρευσης βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο Γαργαλιάνων, με πρώτη τη σύνδεση των νέων δικτύων σε Βάλτα, Πύργο, Λεύκη, Φλόκα και Τραγάνα, η οποία ήδη πραγματοποιείται. Στο πλαίσιο της εργολαβίας με την οποία εκτελείται το συγκεκριμένο έργο, αυτή τη στιγμή έχουν ξεκινήσει οι συνδέσεις από τη Βάλτα, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα χωριά που απέκτησαν νέο δίκτυο. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 300.000 ευρώ, αλλά με την έκπτωση που δόθηκε κατέβηκε στα 208.000 ευρώ. Στο μεγαλύτερο μέρος του χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Θησέας“ ενώ κατά το υπόλοιπο από ιδίους πόρους.
Επιπλέον, ο δήμαρχος Γαργαλιάνων Σταύρος Καλοφωλιάς μας ενημέρωσε ότι σε ένα ακόμη δημοτικό διαμέρισμα, και συγκεκριμένα στη Μαραθούπολη, πέρα από τα παραπάνω αλλάχτηκε και το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης - έργο το οποίο δημοπρατήθηκε μαζί με τις συνδέσεις του.
Επίσης έχει δημοπρατηθεί η ανόρυξη τριών νέων γεωτρήσεων σε Βάλτα, Γαργαλιάνους και Μουζάκι, για τις οποίες έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο και άμεσα θα ξεκινήσει η ανόρυξη. Το έργο αυτό χρηματοδοτείται με το ποσό των 145.000 ευρώ, ενώ ακολουθεί προς δημοπράτηση ένα ακόμη -προϋπολογισμού 150.000- το οποίο αφορά τον εμπλουτισμό των δικτύων ύδρευσης από τις συγκεκριμένες γεωτρήσεις.

Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία